1 Nisan 2009 Çarşamba

TAVUKLU TANTUNİ


Lavaşı çooook güzel oldu. Yanında bol köpüklü bir ayranla muhteşem bir seçenek diye düşünmekteyim. Artık yeni rejime başlamış birisi olarak sadece bir ısırık almakla yetindiğim bu güzel tadı denerseniz pişman olmayacağınıza eminim. Tarifi Oktay Usta'nın kitabinda görüp denedim. Sonuç harika.

İç Malzemesi:
2 adet tavuk göğsü (Arzu ederseniz tavuk kalça da olur.)
1 adet domates
İstenilen ölçüde temizlenmiş doğranmış mantar
1-2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik, pulbiber

Lavaş Ekmeği;
3 su bardağı un
Bir miktar ılık su
1 tatlı kaşığı yaş veya kuru maya
Tuz

Yapılışı;
Öncelikle lavaşı hazırlayalım. Mayayı ılık suda eritip tuz ve unla birlikte karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iç malzememiz hazırlanan kadar mayalanmaya bırakalım. Tavuğu ince ince doğrayıp sivri biber ve mantarı da katıp soteleyelim sotelenirken domates ve salçayı da ekleyip baharatlarla tatlandırıp sotelemeye devam edelim. Diğer taraftaki hamurlarımızı unlu zeminde merdaneyle açıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirdikten sonra hazırladığımız iç karışımı içine koyup dürüm şekli verelim. Dilerseniz soğan piyaz veya yeşillikle de servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...


10 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

çok güzel bir tarif canım..ben lavaşı hiç kendim yapmamıştım...ellerine sağlık..

yildiz dedi ki...

Canim,ben bu kadar ugrasamam.Direk
sendekini alir giderim bak,ellerine saglik.
Yoksun ortalarda,hic ugramaz oldun.
Sevgiler...

sarımutfak dedi ki...

gerçekten ayranla iyi gider nefis görünüyor ellerine sağlık cnm

derya dedi ki...

Özlemcim sayfanda tantunide harika
olmuş sımsıcak sevgiler...

zerrin - misss dedi ki...

yahu özlemim, bundan bir ısırık kime yeter kuzum..

harika bişi bu..

bana hayatta yetmez.. :)

ellerine sağlık ccanım benim.

sıcacık sevgiler.

peynir hösmelimi dedi ki...

Harikasin ellerine saglik.
Sevgilerle.

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Sevgiler.

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Gerçekten de yanında bol köpüklü ayran oldu mu tamamdır.
Sevgiyle kal.

şehnaz dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık.sevgile.kekcafe

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmm nasılda ye beni diyor:) harikaaa ellerine sağlık canım..iyi haftalar

1 Nisan 2009 Çarşamba

TAVUKLU TANTUNİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:41

Lavaşı çooook güzel oldu. Yanında bol köpüklü bir ayranla muhteşem bir seçenek diye düşünmekteyim. Artık yeni rejime başlamış birisi olarak sadece bir ısırık almakla yetindiğim bu güzel tadı denerseniz pişman olmayacağınıza eminim. Tarifi Oktay Usta'nın kitabinda görüp denedim. Sonuç harika.

İç Malzemesi:
2 adet tavuk göğsü (Arzu ederseniz tavuk kalça da olur.)
1 adet domates
İstenilen ölçüde temizlenmiş doğranmış mantar
1-2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik, pulbiber

Lavaş Ekmeği;
3 su bardağı un
Bir miktar ılık su
1 tatlı kaşığı yaş veya kuru maya
Tuz

Yapılışı;
Öncelikle lavaşı hazırlayalım. Mayayı ılık suda eritip tuz ve unla birlikte karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iç malzememiz hazırlanan kadar mayalanmaya bırakalım. Tavuğu ince ince doğrayıp sivri biber ve mantarı da katıp soteleyelim sotelenirken domates ve salçayı da ekleyip baharatlarla tatlandırıp sotelemeye devam edelim. Diğer taraftaki hamurlarımızı unlu zeminde merdaneyle açıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirdikten sonra hazırladığımız iç karışımı içine koyup dürüm şekli verelim. Dilerseniz soğan piyaz veya yeşillikle de servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...


10 yorum on "TAVUKLU TANTUNİ"

SİHİRLİ OKLAVA on 1 Nisan 2009 15:22 dedi ki...

çok güzel bir tarif canım..ben lavaşı hiç kendim yapmamıştım...ellerine sağlık..

yildiz on 1 Nisan 2009 22:59 dedi ki...

Canim,ben bu kadar ugrasamam.Direk
sendekini alir giderim bak,ellerine saglik.
Yoksun ortalarda,hic ugramaz oldun.
Sevgiler...

sarımutfak on 2 Nisan 2009 01:22 dedi ki...

gerçekten ayranla iyi gider nefis görünüyor ellerine sağlık cnm

derya on 2 Nisan 2009 01:58 dedi ki...

Özlemcim sayfanda tantunide harika
olmuş sımsıcak sevgiler...

zerrin - misss on 2 Nisan 2009 04:11 dedi ki...

yahu özlemim, bundan bir ısırık kime yeter kuzum..

harika bişi bu..

bana hayatta yetmez.. :)

ellerine sağlık ccanım benim.

sıcacık sevgiler.

peynir hösmelimi on 2 Nisan 2009 04:50 dedi ki...

Harikasin ellerine saglik.
Sevgilerle.

TAZE NANE on 2 Nisan 2009 07:24 dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
Sevgiler.

bülbülünyeri on 3 Nisan 2009 04:36 dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Gerçekten de yanında bol köpüklü ayran oldu mu tamamdır.
Sevgiyle kal.

şehnaz on 3 Nisan 2009 08:27 dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık.sevgile.kekcafe

Serap'la turuncu lezzetler on 5 Nisan 2009 13:24 dedi ki...

mmmmmm nasılda ye beni diyor:) harikaaa ellerine sağlık canım..iyi haftalar