28 Mart 2008 Cuma

ÇİLEKLİ ENFESS TART


Biliyorum çileğin tam mevsimi değil tam içime sinerek yemedim ama görüntüsünü görünce dayanamadım. Bir kereden bişey olmaz herhalde. Şöyyyyyle tablo gibi bi tart yapayım dedim. Bitince hakikatten de öyle oldu. Lezzeti ise görüntüsünden daha güzel valla ellerime sağlık :))) Tart tarifi ararken yine sık sık uğradığım pastaci dan buldum. Ben içine toz badem koymadım. Bunun yerine un oranını biraz daha arttırdım. Sonuç yine muhteşem mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İşte tarifi...

Hamur Malzemeleri;
2-2,5 su bardağı un
4 yumurta sarısı
1 su bardağı küp küp kesilmiş tereyağı
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığının ucuyla karbonat veya kabartma tozu
4 çorba kaşığı soğuk süt

Krema Malzemeleri;
1 su bardağından 2 parmak daha fazla süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı (ben iki adet yumurta sarısı kullandım)
1 çay kaşığı vanilya

Üzeri İçin;
Dilediğiniz kadar çilek ve çileklerin parlak görünmesini istiyorsanız 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta. 1 çay bardağı su

Yapışılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini rondodan güzelce geçirip orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz. Ve dinlenmek üzere yaklaşık 30 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbımıza hamuru güzelce yaydıktan sonra çatalla delikler açıyoruz (kabarmaması için ayrıca hamurun üzerine folyo parçaları koyarak üzerine ağırlık olsun diye bakliyat koyabilirsiniz. Bunların hepsi burcu da yazılı zaten hakikkatten işe yarıyor.) 20-25 dk kadar fırında piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krema malzemelerinin hepsini yine sürekli karıştırarak muhallebi elde ediyoruz. İyice koyulaştıktan sonra tartımızın orta kısmına döküp yıkadığmız ve süzdürdüğümüz çileklerle süslüyoruz. En üst kısmınada nişastalı karışımdan ev yapımı bir jöle elde ederek fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürüyoruz ki çileklerimiz parlak görünsün.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Mart 2008 Cuma

ÇİLEKLİ ENFESS TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:04 39 yorum

Biliyorum çileğin tam mevsimi değil tam içime sinerek yemedim ama görüntüsünü görünce dayanamadım. Bir kereden bişey olmaz herhalde. Şöyyyyyle tablo gibi bi tart yapayım dedim. Bitince hakikatten de öyle oldu. Lezzeti ise görüntüsünden daha güzel valla ellerime sağlık :))) Tart tarifi ararken yine sık sık uğradığım pastaci dan buldum. Ben içine toz badem koymadım. Bunun yerine un oranını biraz daha arttırdım. Sonuç yine muhteşem mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İşte tarifi...

Hamur Malzemeleri;
2-2,5 su bardağı un
4 yumurta sarısı
1 su bardağı küp küp kesilmiş tereyağı
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığının ucuyla karbonat veya kabartma tozu
4 çorba kaşığı soğuk süt

Krema Malzemeleri;
1 su bardağından 2 parmak daha fazla süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı (ben iki adet yumurta sarısı kullandım)
1 çay kaşığı vanilya

Üzeri İçin;
Dilediğiniz kadar çilek ve çileklerin parlak görünmesini istiyorsanız 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta. 1 çay bardağı su

Yapışılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini rondodan güzelce geçirip orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz. Ve dinlenmek üzere yaklaşık 30 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbımıza hamuru güzelce yaydıktan sonra çatalla delikler açıyoruz (kabarmaması için ayrıca hamurun üzerine folyo parçaları koyarak üzerine ağırlık olsun diye bakliyat koyabilirsiniz. Bunların hepsi burcu da yazılı zaten hakikkatten işe yarıyor.) 20-25 dk kadar fırında piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krema malzemelerinin hepsini yine sürekli karıştırarak muhallebi elde ediyoruz. İyice koyulaştıktan sonra tartımızın orta kısmına döküp yıkadığmız ve süzdürdüğümüz çileklerle süslüyoruz. En üst kısmınada nişastalı karışımdan ev yapımı bir jöle elde ederek fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürüyoruz ki çileklerimiz parlak görünsün.

Afiyet Bal Şeker Olsun...