28 Şubat 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Merhaba arkadaşlar,
Bu aralar fazla bloğuma giremiyorum. Malum mide bulantıları. Fazla yemek resimleri görmeye tahammül edemiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılar biter. Gerçekten insanı zorluyor. Hepinizi teker teker çok özledim. Beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma da kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Zeytinyağlıları çok sevdiğim için ve bu aralar da hafif yemekler tercih ediyorum. Yer elması da güzel bir zeytinyağlı çeşidi. Yapmayanlar varsa mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 kilo yer elması
1 büyük kuru soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
isterseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Ben bu aralar dereotunu pek sevmiyorum :)

Yapılışı;
Yer elmalarını güzelce soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Havuçları da küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ederken yıkadığımız ve ikiye ya da üçe böldüğümüz yerelmalarını da ekleyip bir miktar daha kavuralım. Şeker, tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra pirinci de ekleyip pişmeye bırakalım. Soğuk olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Şubat 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:11 7 yorum
Merhaba arkadaşlar,
Bu aralar fazla bloğuma giremiyorum. Malum mide bulantıları. Fazla yemek resimleri görmeye tahammül edemiyorum. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılar biter. Gerçekten insanı zorluyor. Hepinizi teker teker çok özledim. Beni yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma da kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Zeytinyağlıları çok sevdiğim için ve bu aralar da hafif yemekler tercih ediyorum. Yer elması da güzel bir zeytinyağlı çeşidi. Yapmayanlar varsa mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
1 kilo yer elması
1 büyük kuru soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
isterseniz dereotu ile süsleyebilirsiniz. Ben bu aralar dereotunu pek sevmiyorum :)

Yapılışı;
Yer elmalarını güzelce soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Havuçları da küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ederken yıkadığımız ve ikiye ya da üçe böldüğümüz yerelmalarını da ekleyip bir miktar daha kavuralım. Şeker, tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra pirinci de ekleyip pişmeye bırakalım. Soğuk olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...