26 Ocak 2008 Cumartesi

ÇİÇEK KANEPE :)


Geçen gün kanepe şekilleri ararken pastaci burcu da gördüğüm kanepeleri uygulayayım dedim. Görüntüsüne biz bittik. Misafirleriniz geldiğinde önden açlık bastırabilecek lokmalıklar hazırlayabilirsiniz. Sunumu çok zengin ve şık oluyor bence mutlaka deneyin. Paylaşımından dolayı Burcu ya teşekkür ederim. Hazırlanışı ise şu şekilde.
Malzemeler;
Kişi sayısına göre ekmek dilimlerini ayarlayabilirsiniz. (Kepekli veya normal biçimde tost ekmeği)
Zeytin ezmesi
Krem peynir veya eritme light beyaz peynir
Salam
Yeşil zeytin turşusu ve mısır
Yapılışı;
Öncelikle ekmekleri ve salamları bir kalıp yardımıyla şekillendilerim. (Kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz. Bende burcudaki gibi çiçek kalıbı kullandım. Çiçek şeklinde kestiğimiz ekmeklerin üzerine önce peynir sonra zeytin ezmesi sürüp üzerine yine çiçek şeklinde kesmiş olduğumuz salamları yerleştirip bir kürdan yardımıyla önce bir tanecik mısır ve yeşil zeytin turşusuyla süslüyoruz. Sonrada hepsini silip süpürüyoruz. ;)
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Ocak 2008 Cumartesi

ÇİÇEK KANEPE :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:56 20 yorum

Geçen gün kanepe şekilleri ararken pastaci burcu da gördüğüm kanepeleri uygulayayım dedim. Görüntüsüne biz bittik. Misafirleriniz geldiğinde önden açlık bastırabilecek lokmalıklar hazırlayabilirsiniz. Sunumu çok zengin ve şık oluyor bence mutlaka deneyin. Paylaşımından dolayı Burcu ya teşekkür ederim. Hazırlanışı ise şu şekilde.
Malzemeler;
Kişi sayısına göre ekmek dilimlerini ayarlayabilirsiniz. (Kepekli veya normal biçimde tost ekmeği)
Zeytin ezmesi
Krem peynir veya eritme light beyaz peynir
Salam
Yeşil zeytin turşusu ve mısır
Yapılışı;
Öncelikle ekmekleri ve salamları bir kalıp yardımıyla şekillendilerim. (Kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz. Bende burcudaki gibi çiçek kalıbı kullandım. Çiçek şeklinde kestiğimiz ekmeklerin üzerine önce peynir sonra zeytin ezmesi sürüp üzerine yine çiçek şeklinde kesmiş olduğumuz salamları yerleştirip bir kürdan yardımıyla önce bir tanecik mısır ve yeşil zeytin turşusuyla süslüyoruz. Sonrada hepsini silip süpürüyoruz. ;)
Afiyet Bal Şeker Olsun...