10 Ocak 2008 Perşembe

MEYVELİ ÇİKOLATALI SOSLU KREP SARMA

Geçenlerde bir tv kanalında görüp denediğim bir tatlı. Hem çok kolay hemde çok lezzetli oldu. Sadece krep yapılışı biraz el oyalıyor. Onun dışında çok kolay hadi birlikte nasıl yapıldığını okuyalım...

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker

İç Malzemesi;
1 paket krem şanti
1su bardağı süt
2 adet muz

Çikolata sosu;
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı;
Krep malzemelerinin hepsini karıştırıp boza kıvamına getirinceye kadar çırpalım. Yumurtaların büyüklüğüne göre oran herkeste biraz farkedebilir. Eğer sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yağlanmış kızgın tavaya bir kepçe döküp arkalı önlü kreplerimizi pişirelim. Hepsi bittikten sonra soğumaya bırakalım. Diğer tarafta krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp muzları içine doğrayıp dolapta 15-20 dk kadar bekletelim. İyice katılaşan muzlu krem şantiden bir kaşık krebimizin içine koyarak kalın bir biçimde saralım. Tencereye çikolata sosu malzemelerinin hepsini katıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kreplerimizin üzerine dökerek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Ocak 2008 Perşembe

MEYVELİ ÇİKOLATALI SOSLU KREP SARMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:36 2 yorum
Geçenlerde bir tv kanalında görüp denediğim bir tatlı. Hem çok kolay hemde çok lezzetli oldu. Sadece krep yapılışı biraz el oyalıyor. Onun dışında çok kolay hadi birlikte nasıl yapıldığını okuyalım...

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker

İç Malzemesi;
1 paket krem şanti
1su bardağı süt
2 adet muz

Çikolata sosu;
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı;
Krep malzemelerinin hepsini karıştırıp boza kıvamına getirinceye kadar çırpalım. Yumurtaların büyüklüğüne göre oran herkeste biraz farkedebilir. Eğer sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yağlanmış kızgın tavaya bir kepçe döküp arkalı önlü kreplerimizi pişirelim. Hepsi bittikten sonra soğumaya bırakalım. Diğer tarafta krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp muzları içine doğrayıp dolapta 15-20 dk kadar bekletelim. İyice katılaşan muzlu krem şantiden bir kaşık krebimizin içine koyarak kalın bir biçimde saralım. Tencereye çikolata sosu malzemelerinin hepsini katıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kreplerimizin üzerine dökerek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...