17 Kasım 2007 Cumartesi

GELİN PASTASI VE EV YAPIMI PASTA SÜSLEMEM


Bu tarifimi bu sabah saatlerinde yayınlamıştım ama yine tarif bi anda siliniverdi. Daha önce yorum yazan arkadaşlarda böylece yazıyla birlikte silinmiş oldu. Üzgünüm arkadaşlar...
Bu pasta hem sunum olarak çok şık olur hemde çok lezziz olur. Görünüm olarak kek formatında ama içi oldukça ıslak olduğu için pasta olarak yorumluyorum ben :) Bu arada Pastamın üzerindeki pembiş çiçekleri de ben yaptım. Bu tarifi ne zamandır arıyordum fakat uzun zamandır bulamıyordum. Neyse ki geçen gün internette bir sitede rastladım fakat hangi adres olduğunu not almamışım o yüzden ismini yazamıyorum. Kendisine paylaşımından ötürü teşekkür ederim. Şeker hamurlu pasta kaplama ve şekerlemeler çok şık oluyorlar ama yine de dışarıdan alınan hazır ürünler olduğu için tam içimize sinerek yiyemiyoruz açıkçası o yüzden bende evde yapayım dedim. Bakalım beğenecekmisiniz. İşte tarifi...

Kek Malzemesi;
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
içini ıslatmak içinse vişne kompostosu veya meyve suyu

Üzeri İçin;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
Süslemek için hindistan cevizi

Çiçek Süslemesi;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Kekimizi öncelikle yapalım. Yumurtayı şekerle birlikte krema olana kadar karıştırıp diğer kek malzemeleriyle karıştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pirişelim. Kek ılındıktan sonra vişne kompostosuyla ıslatalım. Üzerindeki beyaz krema içinse nişasta, prinç unu, süt ve şekeri pişirip sıcakken pastamızın üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile kaplıyoruz. Diğer tarafta çiçeklerimiz için nişastayı, pudra şekeri, su ve gıda boyasını teflon tencere veya tavada karıştıra karıştıra pişiriyoruz. İyice koyulaşacak. Koyulaştıktan sonra altını kapatmıyoruz hamur haline gelince altını kapatıp yine soğumaya bırakıyoruz. Altı nişasta serpilmiş zeminde hamurumuzu açıp kalıpla şekil vererek süslemelerinizde de kullanabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Kasım 2007 Cumartesi

GELİN PASTASI VE EV YAPIMI PASTA SÜSLEMEM

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:04 0 yorum

Bu tarifimi bu sabah saatlerinde yayınlamıştım ama yine tarif bi anda siliniverdi. Daha önce yorum yazan arkadaşlarda böylece yazıyla birlikte silinmiş oldu. Üzgünüm arkadaşlar...
Bu pasta hem sunum olarak çok şık olur hemde çok lezziz olur. Görünüm olarak kek formatında ama içi oldukça ıslak olduğu için pasta olarak yorumluyorum ben :) Bu arada Pastamın üzerindeki pembiş çiçekleri de ben yaptım. Bu tarifi ne zamandır arıyordum fakat uzun zamandır bulamıyordum. Neyse ki geçen gün internette bir sitede rastladım fakat hangi adres olduğunu not almamışım o yüzden ismini yazamıyorum. Kendisine paylaşımından ötürü teşekkür ederim. Şeker hamurlu pasta kaplama ve şekerlemeler çok şık oluyorlar ama yine de dışarıdan alınan hazır ürünler olduğu için tam içimize sinerek yiyemiyoruz açıkçası o yüzden bende evde yapayım dedim. Bakalım beğenecekmisiniz. İşte tarifi...

Kek Malzemesi;
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
içini ıslatmak içinse vişne kompostosu veya meyve suyu

Üzeri İçin;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
Süslemek için hindistan cevizi

Çiçek Süslemesi;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Kekimizi öncelikle yapalım. Yumurtayı şekerle birlikte krema olana kadar karıştırıp diğer kek malzemeleriyle karıştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pirişelim. Kek ılındıktan sonra vişne kompostosuyla ıslatalım. Üzerindeki beyaz krema içinse nişasta, prinç unu, süt ve şekeri pişirip sıcakken pastamızın üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile kaplıyoruz. Diğer tarafta çiçeklerimiz için nişastayı, pudra şekeri, su ve gıda boyasını teflon tencere veya tavada karıştıra karıştıra pişiriyoruz. İyice koyulaşacak. Koyulaştıktan sonra altını kapatmıyoruz hamur haline gelince altını kapatıp yine soğumaya bırakıyoruz. Altı nişasta serpilmiş zeminde hamurumuzu açıp kalıpla şekil vererek süslemelerinizde de kullanabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...