4 Kasım 2007 Pazar

ÇİĞ BÖREK

Ne zamandır yapmayı planlıyordum. Bugüne kısmet oldu. İlk kez denememe rağmen oldukça güzel oldu diyebilirim. Çocuklu bayanların daha çok ilgileneceğini düşünüyorum. Bir de yanına köpüklü bir ayranla birlikte başlı başına bir öğün oluşturabilirsiniz. İşte tarifi...


Malzemeler;
5 kahve fincanı un
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

İç Malzemesi;
150 gr kadar kıyma
1-2 adet ince kıyılmış soğan
karabiber, tuz

Yapılışı;
Unu derin bir kabın içine dökelim. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke,tuz, yoğurt, sıvıyağı koyup özlü bir hamur haline getirip yaklaşık 20 dk kadar dinlenmek üzere bir yere bırakalım. Diğer tarafta soğanı ister rendeleyin isterseniz sıçan dişi büyüklüğünde yani çok minik bir biçimde doğrayın çiğ kıymayı da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlu zeminde yuvarlak bir biçimde açalım. Kıymalı içten koyup yarım ay biçiminde kapatıp çatalla kenarlarını ezerek kapatalım. Kızgın bol yağda arka ve önünü güzelce kızartalım. Bu malzemelerden yaklaşık 6-7 tane çıkıyor. Biz iki kişi olduğumuzdan bize yetti. Siz kişi sayısına göre malzemenin oranını arttırabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

4 Kasım 2007 Pazar

ÇİĞ BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:18 1 yorum
Ne zamandır yapmayı planlıyordum. Bugüne kısmet oldu. İlk kez denememe rağmen oldukça güzel oldu diyebilirim. Çocuklu bayanların daha çok ilgileneceğini düşünüyorum. Bir de yanına köpüklü bir ayranla birlikte başlı başına bir öğün oluşturabilirsiniz. İşte tarifi...


Malzemeler;
5 kahve fincanı un
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

İç Malzemesi;
150 gr kadar kıyma
1-2 adet ince kıyılmış soğan
karabiber, tuz

Yapılışı;
Unu derin bir kabın içine dökelim. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke,tuz, yoğurt, sıvıyağı koyup özlü bir hamur haline getirip yaklaşık 20 dk kadar dinlenmek üzere bir yere bırakalım. Diğer tarafta soğanı ister rendeleyin isterseniz sıçan dişi büyüklüğünde yani çok minik bir biçimde doğrayın çiğ kıymayı da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlu zeminde yuvarlak bir biçimde açalım. Kıymalı içten koyup yarım ay biçiminde kapatıp çatalla kenarlarını ezerek kapatalım. Kızgın bol yağda arka ve önünü güzelce kızartalım. Bu malzemelerden yaklaşık 6-7 tane çıkıyor. Biz iki kişi olduğumuzdan bize yetti. Siz kişi sayısına göre malzemenin oranını arttırabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...