11 Ekim 2007 Perşembe

BAYRAM TATLIM BADEMLİ KURUÜZÜMLÜ ŞEKERPARE


Hepimiz şekerpareyi biliriz. Bu tarif diğerlerinden biraz farklı. İçinde badem tozu ve kuru üzüm var mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı bir lezzet eminim beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
1 paket margarin
3 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ince dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini, 3 yumurta sarısını, 1 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıp krema haline getirelim. Ardından tüm malzemeyi iyice harmanlayıp aldığı kadar un ekleyelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizip evde bulunan çerezlerinizle süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengini alana kadar pişirelim. Diğer tarafta şeker, su ve yarım limo'nun suyunu iyice kaynatıp soğutalım. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlımıza soğuk olan şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekleyelim. Hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyerek servise sunalım...

Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Ekim 2007 Perşembe

BAYRAM TATLIM BADEMLİ KURUÜZÜMLÜ ŞEKERPARE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:19 0 yorum

Hepimiz şekerpareyi biliriz. Bu tarif diğerlerinden biraz farklı. İçinde badem tozu ve kuru üzüm var mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı bir lezzet eminim beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
1 paket margarin
3 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ince dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini, 3 yumurta sarısını, 1 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıp krema haline getirelim. Ardından tüm malzemeyi iyice harmanlayıp aldığı kadar un ekleyelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizip evde bulunan çerezlerinizle süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengini alana kadar pişirelim. Diğer tarafta şeker, su ve yarım limo'nun suyunu iyice kaynatıp soğutalım. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlımıza soğuk olan şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekleyelim. Hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyerek servise sunalım...

Afiyet Bal Şeker Olsun...