4 Ekim 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİMMM

Bu tarifi çok severim. Pasteneden alınan paskalya çöreklerinden hiçbir farkı yok. Evde pişerken eve misler gibi mahlep kokusu yayılır ya! işte o işin en güzel tarafı. Bu arada geçen hafta sonu Eminönüne gitme fırsatım oldu. Eminönüne gidipde nüans ve fermo 'ya uğramadan olurmu? Bir dolu şey aldım. Malzemelere bakarken etrafta bir sürü bayan harıl harıl bişeyler bakıyordu. İçimden kesin blogcu dur diye geçirmedim desem yalan olur. Keşke birinize orada rastlasaydım muhteşem olurdu. Aranızda yakın zamanda buralara uğrayacak birisi olursa haberim olsun. Ramazandan sonra Fermo'nun yanında bulunan Kahve Dünyasın'da birer kahve içeriz. Ne de olsa hepimizin ortak yerleri sayılır oraları değil mi? Aldığım bir sürü şeyler oldu onlarla yapacağım çalışmalarımla yakında sizlerle birlikte olacağım....


Malzemeler;

Yarım litre süt
1 su bardağından biraz daha fazla sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısını üzerine sürelim)
2,5 bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya 1 paketi 42 gr oluyor onun yarısı olacak
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Süslemek için susam

Yapılışı;
Sütü ılıklaştırdıktan sonra içine mayayı koyup iyice eritelim ardından sırayla susam ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un koyup iyice yoğurduktan sonra mayalanmak üzere bir köşede bekletelim. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle uzun bir şekil verelim. Üç tane uzun yuvarladığımız parçalara saç örgüsü şekli vererek yuvarlak tekerlek haline getirelim. Yağlamış olduğumuz tepsiye hamuru koyduktan sonra ortasına ısıya dayanıklı bir kase veya bardak koyalım ki resim de de görüldüğü gibi ortası boş kalsın. Son olarakta yumurta sarısı ve susamla süsleyerek öneceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

4 Ekim 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİMMM

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:38 0 yorum
Bu tarifi çok severim. Pasteneden alınan paskalya çöreklerinden hiçbir farkı yok. Evde pişerken eve misler gibi mahlep kokusu yayılır ya! işte o işin en güzel tarafı. Bu arada geçen hafta sonu Eminönüne gitme fırsatım oldu. Eminönüne gidipde nüans ve fermo 'ya uğramadan olurmu? Bir dolu şey aldım. Malzemelere bakarken etrafta bir sürü bayan harıl harıl bişeyler bakıyordu. İçimden kesin blogcu dur diye geçirmedim desem yalan olur. Keşke birinize orada rastlasaydım muhteşem olurdu. Aranızda yakın zamanda buralara uğrayacak birisi olursa haberim olsun. Ramazandan sonra Fermo'nun yanında bulunan Kahve Dünyasın'da birer kahve içeriz. Ne de olsa hepimizin ortak yerleri sayılır oraları değil mi? Aldığım bir sürü şeyler oldu onlarla yapacağım çalışmalarımla yakında sizlerle birlikte olacağım....


Malzemeler;

Yarım litre süt
1 su bardağından biraz daha fazla sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısını üzerine sürelim)
2,5 bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya 1 paketi 42 gr oluyor onun yarısı olacak
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Süslemek için susam

Yapılışı;
Sütü ılıklaştırdıktan sonra içine mayayı koyup iyice eritelim ardından sırayla susam ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un koyup iyice yoğurduktan sonra mayalanmak üzere bir köşede bekletelim. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle uzun bir şekil verelim. Üç tane uzun yuvarladığımız parçalara saç örgüsü şekli vererek yuvarlak tekerlek haline getirelim. Yağlamış olduğumuz tepsiye hamuru koyduktan sonra ortasına ısıya dayanıklı bir kase veya bardak koyalım ki resim de de görüldüğü gibi ortası boş kalsın. Son olarakta yumurta sarısı ve susamla süsleyerek öneceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...