18 Eylül 2007 Salı

MİS GİBİ YASSI KADAYIF


Özellikle ben bu tatlıyı çok seviyorum. Eski ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarındandı. Aniden misafir gelmeye kalktığında çabucak yapılabilecek ve iftar sofralarınız süsleyebilecek bir tatlı. Tabi önceden hazır olarak bu kadayıftan elinizin altında varsa. Kızartmasıyla birlikte en fazla 45 dak gibi bir sürede olabilen bir tatlı. Bence deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne

Yapılışı;

Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.

18 Eylül 2007 Salı

MİS GİBİ YASSI KADAYIF

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:11 0 yorum

Özellikle ben bu tatlıyı çok seviyorum. Eski ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarındandı. Aniden misafir gelmeye kalktığında çabucak yapılabilecek ve iftar sofralarınız süsleyebilecek bir tatlı. Tabi önceden hazır olarak bu kadayıftan elinizin altında varsa. Kızartmasıyla birlikte en fazla 45 dak gibi bir sürede olabilen bir tatlı. Bence deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne

Yapılışı;

Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.