9 Eylül 2007 Pazar

KULURYA




Bu tarifim Rumeli bölgesine ait. Özelliği ise uzun süre bayatlamadan kalabilmesi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu tariften yaklaşık 25 adet kurabiye çıkıyor. Lezziz mi lezziz görüntüsü de bence oldukça şık. Biz hanımlar için lezzetin yanında görüntü de önemli değil mi??

Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.

Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Eylül 2007 Pazar

KULURYA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:41 0 yorum



Bu tarifim Rumeli bölgesine ait. Özelliği ise uzun süre bayatlamadan kalabilmesi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu tariften yaklaşık 25 adet kurabiye çıkıyor. Lezziz mi lezziz görüntüsü de bence oldukça şık. Biz hanımlar için lezzetin yanında görüntü de önemli değil mi??

Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.

Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...