16 Temmuz 2007 Pazartesi


Merhabalar arkadaşlar ne zamandır yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğim su böreğini sonunda yaptım sonuç gerçeğine bire bir yakın oldu. Tarifi Füsun ablanın tv de yayınlanan programından aldım. Yapımı çok kolay mutlaka deneyin.

Malzemeler;
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç malzemesi için;
200 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
yarım demet maydonoz.
200 gr tereyeğ

Yapılışı;
Hamuru malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yarım sat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru beş eşit parçaya bölüp ince bir biçimde açalım. Açtığımız yufkaları ortadan dörde bölüp tuzlu kaynar suda teker teker yarımşar dk haşlayıp soğuk suya atalım. Yağlanmış tepsinin ilk ve son yufkalarını haşlamadan yayıyoruz diğerlerini soğuk sudan çıkarıp elimizle iyice süzüp teker teker yayalım aralarına erittiğimiz tereyeğından da dökmeyi sakın unutmayalım. Ortaya geldiğimizde maydonoz beyaz peynir ve kaşardan olşan harcımızı yayıp işlemimize devam edelim. En üstte kalan yufkayı haşlamadan yayıp kalan tereyağınıda üzerine döküp fırına verelim. İşte sonuç....
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Temmuz 2007 Pazartesi

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:43 0 yorum

Merhabalar arkadaşlar ne zamandır yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğim su böreğini sonunda yaptım sonuç gerçeğine bire bir yakın oldu. Tarifi Füsun ablanın tv de yayınlanan programından aldım. Yapımı çok kolay mutlaka deneyin.

Malzemeler;
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç malzemesi için;
200 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
yarım demet maydonoz.
200 gr tereyeğ

Yapılışı;
Hamuru malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yarım sat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru beş eşit parçaya bölüp ince bir biçimde açalım. Açtığımız yufkaları ortadan dörde bölüp tuzlu kaynar suda teker teker yarımşar dk haşlayıp soğuk suya atalım. Yağlanmış tepsinin ilk ve son yufkalarını haşlamadan yayıyoruz diğerlerini soğuk sudan çıkarıp elimizle iyice süzüp teker teker yayalım aralarına erittiğimiz tereyeğından da dökmeyi sakın unutmayalım. Ortaya geldiğimizde maydonoz beyaz peynir ve kaşardan olşan harcımızı yayıp işlemimize devam edelim. En üstte kalan yufkayı haşlamadan yayıp kalan tereyağınıda üzerine döküp fırına verelim. İşte sonuç....
Afiyet Bal Şeker Olsun...