12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO


Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA


Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA



Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:23 0 yorum

Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:14 0 yorum

Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:14 0 yorum


Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.