30 Haziran 2007 Cumartesi

ŞEFTALİLİ KİRAZLI TART


Merhabalaaaaarrr….
Tatilden geldim herşey çok güzeldi. Bolbol güneşlendim bütün senenin yorgunluğunu attım (desemde inanmayın :) daha vaktim olsaydı daha nerleri gezmek isterdim sormayın. Çalışan arkadaşlar bilir zaman iş yerin de pek te çabuk geçmez. Tatilde zaman o kadar çabuk geçti ki günler birbirini kovaladı birde baktım ki yarın iş günü :(( Neyse sağlık olsun işin en güzel tarafı sizlerle birlikte olmak. Yanlız bir şey dikkatimi çekti bir çok kişinin blogspota geçtiğini görüyorum gerçi orada bende bir adres kendime aldım ama şimdilik buradan memnunum ama zaman ne gösterir bilemem insanın evinden taşınıp başka bir eve geçmesi gibi bişey bu. Ama verim alamayan arkadaşlarada hak vermek lazım tabii….
Gelelim tarifimizeeee….
Ne zamandır iş arkadaşlarım bana bi tart yapta yiyelim özlem diyorlardı. Yemek siten var ama bize bi faydan yok habire boş boş resimlere bakmaktan içimize baygınlık geldi demezler mi??? bende bu kadar baskıya (dır dıra) :):) dayanamadım hemen gecenin onbirinde bi tart yapı verdim neyseki bir ay kadar bu tarifle onları bi nebze susturmuşumdur diye düşünüyorum.Gören de onlara hiç bişey yapmıyorum zanneder yalan ayol :))))))
Bu arada bu tarifin hamur kısmını PORTAKAL AĞACIN'DAN aldım (Hamurun da çok az değişikli te yaptım ) iç meyve kısmını kendim ayarladım çok güzel oldu ….
Malzemeler;
250 gr oda sıcaklığında margarin
4,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Meyveli Kısım;
4 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Üzeri için 2 yumurtanın haricinde 1 tane yumutranın sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri 2 yumurta vanilya ve 4,5 su bardağı unla birlikte karıştırarak orta sertlikte bir hamur oluşturu yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta 2 adet şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp 1 çay bardağı şekerle ezilene kadar pişirp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu Yağlanmış tart kalıbına 1 top beze ayırılacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Kenarlardan taşsın. Hamuru çatalla delerek kabarmamasını sağlayalım. Soğuttuğumuz şeftali ezmesini hamurun üzerine dökelim. Kalan iki şeftalininde kabuklarını soyup dilimleyerek pürenin zerini kapladıktan sonar ayırmış olduğumuz hamurdan kafesler yapıp tartımızın üzerini kaplayıp kafeslerin üzerine yumurta arısı sürelim. 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelm soğuduktan sonar pudra şekeri ve dilediğiniz taze meyva ile süsleyebilirsiniz ben şeftalinin yanın da kirazı kullandım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

30 Haziran 2007 Cumartesi

ŞEFTALİLİ KİRAZLI TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:07 0 yorum

Merhabalaaaaarrr….
Tatilden geldim herşey çok güzeldi. Bolbol güneşlendim bütün senenin yorgunluğunu attım (desemde inanmayın :) daha vaktim olsaydı daha nerleri gezmek isterdim sormayın. Çalışan arkadaşlar bilir zaman iş yerin de pek te çabuk geçmez. Tatilde zaman o kadar çabuk geçti ki günler birbirini kovaladı birde baktım ki yarın iş günü :(( Neyse sağlık olsun işin en güzel tarafı sizlerle birlikte olmak. Yanlız bir şey dikkatimi çekti bir çok kişinin blogspota geçtiğini görüyorum gerçi orada bende bir adres kendime aldım ama şimdilik buradan memnunum ama zaman ne gösterir bilemem insanın evinden taşınıp başka bir eve geçmesi gibi bişey bu. Ama verim alamayan arkadaşlarada hak vermek lazım tabii….
Gelelim tarifimizeeee….
Ne zamandır iş arkadaşlarım bana bi tart yapta yiyelim özlem diyorlardı. Yemek siten var ama bize bi faydan yok habire boş boş resimlere bakmaktan içimize baygınlık geldi demezler mi??? bende bu kadar baskıya (dır dıra) :):) dayanamadım hemen gecenin onbirinde bi tart yapı verdim neyseki bir ay kadar bu tarifle onları bi nebze susturmuşumdur diye düşünüyorum.Gören de onlara hiç bişey yapmıyorum zanneder yalan ayol :))))))
Bu arada bu tarifin hamur kısmını PORTAKAL AĞACIN'DAN aldım (Hamurun da çok az değişikli te yaptım ) iç meyve kısmını kendim ayarladım çok güzel oldu ….
Malzemeler;
250 gr oda sıcaklığında margarin
4,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Meyveli Kısım;
4 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Üzeri için 2 yumurtanın haricinde 1 tane yumutranın sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri 2 yumurta vanilya ve 4,5 su bardağı unla birlikte karıştırarak orta sertlikte bir hamur oluşturu yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta 2 adet şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp 1 çay bardağı şekerle ezilene kadar pişirp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu Yağlanmış tart kalıbına 1 top beze ayırılacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Kenarlardan taşsın. Hamuru çatalla delerek kabarmamasını sağlayalım. Soğuttuğumuz şeftali ezmesini hamurun üzerine dökelim. Kalan iki şeftalininde kabuklarını soyup dilimleyerek pürenin zerini kapladıktan sonar ayırmış olduğumuz hamurdan kafesler yapıp tartımızın üzerini kaplayıp kafeslerin üzerine yumurta arısı sürelim. 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelm soğuduktan sonar pudra şekeri ve dilediğiniz taze meyva ile süsleyebilirsiniz ben şeftalinin yanın da kirazı kullandım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…