8 Mayıs 2007 Salı

ÇILBIR

Arkadaşlar merhaba, bayıla bayıla yediğimiz sonrada ayılamadığımız çılbır tarifini sizlere sunuyorum. Sıkışık zamanların bir numaralı kurtarıcısı olan çılbır ilgilenelerin bilgisine :))

Malzemeler;
7 adet yumurta
2 litre su
Yarım çay bardağı sirke
tuz
Üzeri için bir büyük kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
İçine sirke ve tuz koyulmuş kaynayan suya tumurtaları yavaş yavaş kıralım. Yumurtalar katılaşınca kevgirle süzdürüp bir tabağa alalım. Diğer tarafta Yoğurt ve dövülmüş sarımsak sosunu yumurtaların üzerine döküp son olarakta tereyağ ve salçasan oluşan karışımla üzerini süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...


8 Mayıs 2007 Salı

ÇILBIR

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:48 0 yorum
Arkadaşlar merhaba, bayıla bayıla yediğimiz sonrada ayılamadığımız çılbır tarifini sizlere sunuyorum. Sıkışık zamanların bir numaralı kurtarıcısı olan çılbır ilgilenelerin bilgisine :))

Malzemeler;
7 adet yumurta
2 litre su
Yarım çay bardağı sirke
tuz
Üzeri için bir büyük kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
İçine sirke ve tuz koyulmuş kaynayan suya tumurtaları yavaş yavaş kıralım. Yumurtalar katılaşınca kevgirle süzdürüp bir tabağa alalım. Diğer tarafta Yoğurt ve dövülmüş sarımsak sosunu yumurtaların üzerine döküp son olarakta tereyağ ve salçasan oluşan karışımla üzerini süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...