7 Mayıs 2007 Pazartesi

RENGARENK PATLICAN SALATASI



Patlıcan salatasını çok severim. Ailece de bayıla bayıla yeriz. Geçenlerde yapayım dedim. Oturduk bir tabağı midemize indirdik. Sıcaklar bastırdığı için insanın canım ağır yemekler istemiyor. Bu salatanın yanında bir de ızgara yapıldığında başka da bir şeye gerek yok. Yeme de yanında yat :)))

Malzemeler;
3 adet patlıcan
1 büyük domates
2 adet sivri biber
1 küçük salatalık
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
Yeterince halis zeytin yağı

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizim ızgara bölümünü açıp közlenmesini sağlayalım. Közlendikten sonra kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta

EV YAPIMI PEYNİR



Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm peynir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu peyniri börek içlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışarıdanda peynir mutlaka fazlasıyla alıyoruz. Ama ne şekilde yapıldığını maalesef bilmiyoruz. En azından minik bebeklerin sağlığı açısından oldukça hijyen ve lezziz bir peynir çeşidi. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 kilo süt
1 kase yoğurt
1 kase çiğ krema

Yapılışı;
3 kilo sütü tencereye alalım. Kaynamaya alalım. Kaynarken içine bir kase yoğurdu koyup kesene kadar pirip yeşil suyu çıktıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra 1 kase çiğ krema ekleyip güzelce karıştırıp peynir haline getiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Mayıs 2007 Pazartesi

RENGARENK PATLICAN SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:12 0 yorum


Patlıcan salatasını çok severim. Ailece de bayıla bayıla yeriz. Geçenlerde yapayım dedim. Oturduk bir tabağı midemize indirdik. Sıcaklar bastırdığı için insanın canım ağır yemekler istemiyor. Bu salatanın yanında bir de ızgara yapıldığında başka da bir şeye gerek yok. Yeme de yanında yat :)))

Malzemeler;
3 adet patlıcan
1 büyük domates
2 adet sivri biber
1 küçük salatalık
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
Yeterince halis zeytin yağı

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizim ızgara bölümünü açıp közlenmesini sağlayalım. Közlendikten sonra kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta

EV YAPIMI PEYNİR

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:39 0 yorum


Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm peynir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu peyniri börek içlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışarıdanda peynir mutlaka fazlasıyla alıyoruz. Ama ne şekilde yapıldığını maalesef bilmiyoruz. En azından minik bebeklerin sağlığı açısından oldukça hijyen ve lezziz bir peynir çeşidi. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 kilo süt
1 kase yoğurt
1 kase çiğ krema

Yapılışı;
3 kilo sütü tencereye alalım. Kaynamaya alalım. Kaynarken içine bir kase yoğurdu koyup kesene kadar pirip yeşil suyu çıktıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra 1 kase çiğ krema ekleyip güzelce karıştırıp peynir haline getiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...