20 Nisan 2007 Cuma

SARAY LOKMASI

Arkadaşlarım merhabalar eşimin en çok sevdiği tatlı tarifini sizlere veriyorum. Bu tarifi eski yemek kitaplarından görerek denemiştim çokta güzel oluyor. Tarif eski usül olduğundan gerçeğine birebir yakın yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanından bir parmak az su
1 silme çorba kaşığı tereyeğ
30 gr bira mayası
1 kahve kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin;
1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon

Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerinin hepsini karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakalım. Dğer tarafta 4 kahve fincanı unun ortasını havuz gibi açalım. Ortasına 30 gr bira mayasını, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını, 1 kahve kaşığı tuz ve azar azar olmak üzere 2,5 kahve fincanından biraz az olan suyu içine katıp bulamaç haline getirelim. Bu hamuru sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabarınca elimizle hamurdan fındık büyüklüğünde sıkrak kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıp şurubun içine atalım. Sonra şerbetten çıkarıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Nisan 2007 Cuma

SARAY LOKMASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:29 0 yorum
Arkadaşlarım merhabalar eşimin en çok sevdiği tatlı tarifini sizlere veriyorum. Bu tarifi eski yemek kitaplarından görerek denemiştim çokta güzel oluyor. Tarif eski usül olduğundan gerçeğine birebir yakın yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanından bir parmak az su
1 silme çorba kaşığı tereyeğ
30 gr bira mayası
1 kahve kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin;
1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon

Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerinin hepsini karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakalım. Dğer tarafta 4 kahve fincanı unun ortasını havuz gibi açalım. Ortasına 30 gr bira mayasını, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını, 1 kahve kaşığı tuz ve azar azar olmak üzere 2,5 kahve fincanından biraz az olan suyu içine katıp bulamaç haline getirelim. Bu hamuru sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabarınca elimizle hamurdan fındık büyüklüğünde sıkrak kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıp şurubun içine atalım. Sonra şerbetten çıkarıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...