26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV


Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

KIYMALI KIR PİDESİ




Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:28 0 yorum

Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

KIYMALI KIR PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:01 0 yorum



Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...