16 Mart 2007 Cuma

KABAK OGRETEN


Kilo alıyorum yediklerim sürekli bana yarıyor diyorsanız işte size hafif mi hafif lezziz mi lezziz bir yemek. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz. Pişmeden yayınladım nedeni ise pişer pişmez hepsini yedik fırsatım olmadı. En üst kısmına kaşarda koyabilirsiniz ama ben kalori bakımından fazlalaşmasın diye koymadım böylede çok güzel oldu. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet dolmalık kabak
200 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Tuz , kırmızı pul biber

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra bütün olarak bir miktar suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Soğuduktan sonra kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kayık şekline getirelim. Diğer tarafta beyaz peyniri ve dereotunu ezerek karıştıralım. Kayığın içine doldurup üzerini pul biberle süsleyelim peynir eriyinceye kadar fırında bekletelim. Sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Mart 2007 Cuma

KABAK OGRETEN

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:27 0 yorum

Kilo alıyorum yediklerim sürekli bana yarıyor diyorsanız işte size hafif mi hafif lezziz mi lezziz bir yemek. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz. Pişmeden yayınladım nedeni ise pişer pişmez hepsini yedik fırsatım olmadı. En üst kısmına kaşarda koyabilirsiniz ama ben kalori bakımından fazlalaşmasın diye koymadım böylede çok güzel oldu. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet dolmalık kabak
200 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Tuz , kırmızı pul biber

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra bütün olarak bir miktar suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Soğuduktan sonra kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kayık şekline getirelim. Diğer tarafta beyaz peyniri ve dereotunu ezerek karıştıralım. Kayığın içine doldurup üzerini pul biberle süsleyelim peynir eriyinceye kadar fırında bekletelim. Sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...