12 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KREP


Merhabalar,
Bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir tat tıpkı lazanya ya benziyor. Ben lazanyayı çok sevdiğim için bu tada da hayranım. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezziz. Kolay gelsin :)

Malzemeler;
2 yumurta
2 su bardağı süt
boza kıvamına gelecek kadar yeterince un

İç malzemeler;
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber
üzeri içinse tel peynir ve tereyağ

Yapılışı;
Yumurtayı, sütü ve unu iyice karıştıralım. Tavayı çok az yağlayıp bir kepçe akıtıp altını ve üstünü pişirip bitene kadar işleme devam edelim. Soğanı kavurup arkasından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam ederken salçayı koyalım. Sırasıyla maydonoz ve tuz, karabiberle tatlandıralım.
Yağlamış olduğumuz yuvarlak ısıya dayanıklı fırın kabına birinci krebi koyup kıymalı karışımdan üzerine ekleyelim sırasıyla bir krep ve kıyma olmak üzere bitene kadar devam edelim. Üzerine bir kaç parça tereyağ atıp tel peynirle süsleyerek peynir eriyene kadar fırında bekletelim. Sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KREP

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:40 0 yorum

Merhabalar,
Bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir tat tıpkı lazanya ya benziyor. Ben lazanyayı çok sevdiğim için bu tada da hayranım. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezziz. Kolay gelsin :)

Malzemeler;
2 yumurta
2 su bardağı süt
boza kıvamına gelecek kadar yeterince un

İç malzemeler;
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber
üzeri içinse tel peynir ve tereyağ

Yapılışı;
Yumurtayı, sütü ve unu iyice karıştıralım. Tavayı çok az yağlayıp bir kepçe akıtıp altını ve üstünü pişirip bitene kadar işleme devam edelim. Soğanı kavurup arkasından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam ederken salçayı koyalım. Sırasıyla maydonoz ve tuz, karabiberle tatlandıralım.
Yağlamış olduğumuz yuvarlak ısıya dayanıklı fırın kabına birinci krebi koyup kıymalı karışımdan üzerine ekleyelim sırasıyla bir krep ve kıyma olmak üzere bitene kadar devam edelim. Üzerine bir kaç parça tereyağ atıp tel peynirle süsleyerek peynir eriyene kadar fırında bekletelim. Sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...