5 Mart 2007 Pazartesi

TAVUKLU BÖREK

Değişik bir börek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin...

Malzemeler;
1 kilo yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
2 adet tavuk butu
1 küçük kavonoz garnitür (patates, bezelye, havuç tan oluşuyor)
2 tatlı kaşığı kekik
Süslemek için susam ve çörek otu.

Yapılışı;
Öncelikle tavuk butlarını güzelce haşlayalım. Daha sonra didiklediğimiz tavukları biraz sıvıyağ da kavurup garnitürle biraz daha pişirelim. Karabiber, tuz ve kekikle tatlandırıp altını kapatalım.
Tepsimizi güzelce yağlayalım. 2 yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve sıvıyağdan oluşan sosumuzu iyice çırpalım. Bildiğimiz gibi yufkayı tepsiye yayalım sosu üzerine yayıp ikinci yufkayıda üzerine serelim sırayla bu işlemi yaparken orta kısma hazırladığımız tavuklu harcı koyup yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Kalan sosuda en üzerine döküp dilim dilim keselim. Çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mart 2007 Pazartesi

TAVUKLU BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 17:05 0 yorum
Değişik bir börek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin...

Malzemeler;
1 kilo yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
2 adet tavuk butu
1 küçük kavonoz garnitür (patates, bezelye, havuç tan oluşuyor)
2 tatlı kaşığı kekik
Süslemek için susam ve çörek otu.

Yapılışı;
Öncelikle tavuk butlarını güzelce haşlayalım. Daha sonra didiklediğimiz tavukları biraz sıvıyağ da kavurup garnitürle biraz daha pişirelim. Karabiber, tuz ve kekikle tatlandırıp altını kapatalım.
Tepsimizi güzelce yağlayalım. 2 yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve sıvıyağdan oluşan sosumuzu iyice çırpalım. Bildiğimiz gibi yufkayı tepsiye yayalım sosu üzerine yayıp ikinci yufkayıda üzerine serelim sırayla bu işlemi yaparken orta kısma hazırladığımız tavuklu harcı koyup yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Kalan sosuda en üzerine döküp dilim dilim keselim. Çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...