3 Mart 2007 Cumartesi

TERBİYELİ ETLİ KEREVİZ




Çok severek yediğimiz hem çorba hemde sebze yemeği olarak tüketebileceğiniz besleyici değeri çok yüksek bir yemek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim canlarım...

Malzemeler;
250 gr haşlamalık et
1 büyük kereviz
2 adet patates
1 soğan
1 yumurta sarısı
1 limon
1 litre sıcak su

Yapılışı;
Eti yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabuklarını soyup kuşbaşı doğradığımız ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizleride soğanlı etli karışama ilave edelim. Ardından patatesleri de kuşbaşı doğrayıp kerevizlere katalım. Sıcak su ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. Diğer tarafta kerevizler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice çırpıp kerevizin suyundanda yumurtanın içine koyup alıştıra alıştıra tencereye döküp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Mart 2007 Cumartesi

TERBİYELİ ETLİ KEREVİZ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:44 1 yorum



Çok severek yediğimiz hem çorba hemde sebze yemeği olarak tüketebileceğiniz besleyici değeri çok yüksek bir yemek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim canlarım...

Malzemeler;
250 gr haşlamalık et
1 büyük kereviz
2 adet patates
1 soğan
1 yumurta sarısı
1 limon
1 litre sıcak su

Yapılışı;
Eti yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabuklarını soyup kuşbaşı doğradığımız ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizleride soğanlı etli karışama ilave edelim. Ardından patatesleri de kuşbaşı doğrayıp kerevizlere katalım. Sıcak su ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. Diğer tarafta kerevizler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice çırpıp kerevizin suyundanda yumurtanın içine koyup alıştıra alıştıra tencereye döküp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...