14 Şubat 2007 Çarşamba

İTALYANNO PIRASSO


Malzemeler;
1 kilo pırasa
200 gr kıyma
1 tane kurusoğan
2 yumurta
sıvıyağ
Kırmızı pul biber ve karabiber
yoğurt, sarımsak


Yapılışı;
Pırasaları yıkadıktan sonra halka halka olmak üzere ince bir biçimde keselim. Yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde pırasaları kavuralım. Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurup tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kıymanın içine yumurtaları kırıp biraz daha pişirelim. En son olarak kavrulmuş pırasalarla yumurtalı kıymayı birbiriyle harmanlayıp üzerine sarımsaklı yoğurtla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Şubat 2007 Çarşamba

İTALYANNO PIRASSO

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:36 0 yorum

Malzemeler;
1 kilo pırasa
200 gr kıyma
1 tane kurusoğan
2 yumurta
sıvıyağ
Kırmızı pul biber ve karabiber
yoğurt, sarımsak


Yapılışı;
Pırasaları yıkadıktan sonra halka halka olmak üzere ince bir biçimde keselim. Yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde pırasaları kavuralım. Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurup tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kıymanın içine yumurtaları kırıp biraz daha pişirelim. En son olarak kavrulmuş pırasalarla yumurtalı kıymayı birbiriyle harmanlayıp üzerine sarımsaklı yoğurtla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...