7 Şubat 2007 Çarşamba

MİNİK YAŞ PASTA


Merhabalar....

Sevgili gülizce'den görüp yaptığım bir pasta tarifi çok hafif lezzetli bir pasta ve yapımıda oldukça kolay yapmanızı tavsiye ederim. Gelelim malzemelerine...

Pandispanya için;
5 yumurta
1,5 bardak pudra şekeri
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet portakal suyu /ya da kahveli şekerli su
Süslemek için ise muz, ananas, mandalina (isteğinize bağlı)

Yapılışı;
Öncelikle pandispanya yı yapalım. 5 yumurtayla 1,5 su bardağı pudra şekerini mikserde iyice özleşene kadar çırpalım ardından un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra kekin üzerine su bardağı bastırıp yuvarlak parçalar elde edelim. Ortalarından ikiye kesip ya portakal suyuyla ya da şekerli nescafeli suyla ıslatıp yukarıda bahsettiğim muhallebiyi iyice koyulaşana kadar pişirip keklerin arasına koyup muz dilimleri yerleştirip üzerin diğer kalan keki de koyup en üstüne muhallebi koyarak meyvelerle süsleyelim. Ben ananas,muz ve mandalina tercih ettim. Seçim sizin. Ayrıca meyvelerin üzerinede jölede dökebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Şubat 2007 Çarşamba

MİNİK YAŞ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 16:05 0 yorum

Merhabalar....

Sevgili gülizce'den görüp yaptığım bir pasta tarifi çok hafif lezzetli bir pasta ve yapımıda oldukça kolay yapmanızı tavsiye ederim. Gelelim malzemelerine...

Pandispanya için;
5 yumurta
1,5 bardak pudra şekeri
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet portakal suyu /ya da kahveli şekerli su
Süslemek için ise muz, ananas, mandalina (isteğinize bağlı)

Yapılışı;
Öncelikle pandispanya yı yapalım. 5 yumurtayla 1,5 su bardağı pudra şekerini mikserde iyice özleşene kadar çırpalım ardından un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra kekin üzerine su bardağı bastırıp yuvarlak parçalar elde edelim. Ortalarından ikiye kesip ya portakal suyuyla ya da şekerli nescafeli suyla ıslatıp yukarıda bahsettiğim muhallebiyi iyice koyulaşana kadar pişirip keklerin arasına koyup muz dilimleri yerleştirip üzerin diğer kalan keki de koyup en üstüne muhallebi koyarak meyvelerle süsleyelim. Ben ananas,muz ve mandalina tercih ettim. Seçim sizin. Ayrıca meyvelerin üzerinede jölede dökebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...