25 Ocak 2007 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ


Normalde ciğeri sulu yemek olarak pek sevmem ama iş arnavut ciğerine gelince hele de yanında soğan piyaz olunca hayır diyemem işte size tarifi....

Malzemeler;
Yarım kilo dana ciğer
2 orta boy patates
Yarım su bardağı un
tuz ve kırmızı pul biber
Patetesleri kızartmak için yeterince sıvı yağ

Piyaz için;
1 büyük soğan
Yarım demet maydonoz
kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı;
Ciğeri kuşbaşı doğruyoruz. Yıkayıp süzülmesini bekliyoruz. Bir tabağın içinde unu tuz ve kırmızı pul biberle harmanlıyoruz. Doğranmış ciğerleri una bulayıp fazla unları silkeleyerek kızgın yağda kızartıyoruz. Patateslerde aynı şekilde küp küp doğranıp nar gibi kızartılır. Ciğer ve patates kızardıktan sonra birbirine karıştırılır. Piyaz içinde soğanlar yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile iyice öldürüp ince kıyılmış maydonoz ve pul biberle harmanlayıp ciğerin yanına koyabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ocak 2007 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:44 0 yorum

Normalde ciğeri sulu yemek olarak pek sevmem ama iş arnavut ciğerine gelince hele de yanında soğan piyaz olunca hayır diyemem işte size tarifi....

Malzemeler;
Yarım kilo dana ciğer
2 orta boy patates
Yarım su bardağı un
tuz ve kırmızı pul biber
Patetesleri kızartmak için yeterince sıvı yağ

Piyaz için;
1 büyük soğan
Yarım demet maydonoz
kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı;
Ciğeri kuşbaşı doğruyoruz. Yıkayıp süzülmesini bekliyoruz. Bir tabağın içinde unu tuz ve kırmızı pul biberle harmanlıyoruz. Doğranmış ciğerleri una bulayıp fazla unları silkeleyerek kızgın yağda kızartıyoruz. Patateslerde aynı şekilde küp küp doğranıp nar gibi kızartılır. Ciğer ve patates kızardıktan sonra birbirine karıştırılır. Piyaz içinde soğanlar yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile iyice öldürüp ince kıyılmış maydonoz ve pul biberle harmanlayıp ciğerin yanına koyabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...