15 Ocak 2007 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN




Bu yemeği filizinmutfagi.blogcu.com'da gördüm sevgili filiz ablada öyle bir resimleyip anlatmış ki ertesi güne kadar inanın bu yemeğin hayalini kurdum işten eve de gelir gelmezde elimi yüzümü yıkayıp doğruca mutfağa attım kendimi ve sonuçta ortaya bu yemeği çıkardım. O akşamda annemler yemekteydi valla yemek piştikten sonra sofranın hazırlanmasını beklemeden bi tanesini mideme afiyetle indirdim. Bu nedenle pişmiş halini bende filiz abla gibi size gösteremiyorum. Ama pişmiş halide çok iştah açıcı hafif ve lezziz bir yemek herkese tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
4 adet patlıcan
2 adet dilimlenmiş domates
7-8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz

Gelelim Yapılışına:
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları alacalı soyup boylamasına 3 e bölüyoruz yanlız tamamen ayırmıyoruz yukarıda hepsi birleşmiş olacak. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine patlıcanları diziyoruz aralarına domates ve kaşar dilimlerini dizelim. Diğer bir tarafta 2 diş sarımsağı ezelim. 1 çay bardağı zeytinyağı, kekik ve tuzla birlikte bir sos haline getirip patlıcanların üzerine dökelim. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...

15 Ocak 2007 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:02 0 yorum



Bu yemeği filizinmutfagi.blogcu.com'da gördüm sevgili filiz ablada öyle bir resimleyip anlatmış ki ertesi güne kadar inanın bu yemeğin hayalini kurdum işten eve de gelir gelmezde elimi yüzümü yıkayıp doğruca mutfağa attım kendimi ve sonuçta ortaya bu yemeği çıkardım. O akşamda annemler yemekteydi valla yemek piştikten sonra sofranın hazırlanmasını beklemeden bi tanesini mideme afiyetle indirdim. Bu nedenle pişmiş halini bende filiz abla gibi size gösteremiyorum. Ama pişmiş halide çok iştah açıcı hafif ve lezziz bir yemek herkese tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
4 adet patlıcan
2 adet dilimlenmiş domates
7-8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz

Gelelim Yapılışına:
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları alacalı soyup boylamasına 3 e bölüyoruz yanlız tamamen ayırmıyoruz yukarıda hepsi birleşmiş olacak. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine patlıcanları diziyoruz aralarına domates ve kaşar dilimlerini dizelim. Diğer bir tarafta 2 diş sarımsağı ezelim. 1 çay bardağı zeytinyağı, kekik ve tuzla birlikte bir sos haline getirip patlıcanların üzerine dökelim. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...