6 Nisan 2007 Cuma

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK

Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...




0 yorum:

6 Nisan 2007 Cuma

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:26
Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...




0 yorum on "HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK"