11 Ekim 2007 Perşembe

BAYRAM TATLIM BADEMLİ KURUÜZÜMLÜ ŞEKERPARE


Hepimiz şekerpareyi biliriz. Bu tarif diğerlerinden biraz farklı. İçinde badem tozu ve kuru üzüm var mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı bir lezzet eminim beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
1 paket margarin
3 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ince dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini, 3 yumurta sarısını, 1 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıp krema haline getirelim. Ardından tüm malzemeyi iyice harmanlayıp aldığı kadar un ekleyelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizip evde bulunan çerezlerinizle süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengini alana kadar pişirelim. Diğer tarafta şeker, su ve yarım limo'nun suyunu iyice kaynatıp soğutalım. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlımıza soğuk olan şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekleyelim. Hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyerek servise sunalım...

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Ekim 2007 Salı

ARPA ŞEHRİYE SALATASI


Malzemeler;
Yarım paket arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
5-6 adet kornişon turşu
5-6 adet sosis veya dilim salam
Yarım demet dereotu
1 havuç
4-5 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Arpa şehriye yi haşlayıp soğumak üzere bir kenara bıkalım. Kornişon turşuyu küp küp doğrayalım. Aynı şekilde sosisleri de o şekilde doğrayalım. Sırasıyle dereotu, yoğurt, mayonez, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsağı da güzelce karıştırıp arpa şehriye ile buluşturup soğuk servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

4 Ekim 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİMMM

Bu tarifi çok severim. Pasteneden alınan paskalya çöreklerinden hiçbir farkı yok. Evde pişerken eve misler gibi mahlep kokusu yayılır ya! işte o işin en güzel tarafı. Bu arada geçen hafta sonu Eminönüne gitme fırsatım oldu. Eminönüne gidipde nüans ve fermo 'ya uğramadan olurmu? Bir dolu şey aldım. Malzemelere bakarken etrafta bir sürü bayan harıl harıl bişeyler bakıyordu. İçimden kesin blogcu dur diye geçirmedim desem yalan olur. Keşke birinize orada rastlasaydım muhteşem olurdu. Aranızda yakın zamanda buralara uğrayacak birisi olursa haberim olsun. Ramazandan sonra Fermo'nun yanında bulunan Kahve Dünyasın'da birer kahve içeriz. Ne de olsa hepimizin ortak yerleri sayılır oraları değil mi? Aldığım bir sürü şeyler oldu onlarla yapacağım çalışmalarımla yakında sizlerle birlikte olacağım....


Malzemeler;

Yarım litre süt
1 su bardağından biraz daha fazla sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısını üzerine sürelim)
2,5 bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya 1 paketi 42 gr oluyor onun yarısı olacak
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Süslemek için susam

Yapılışı;
Sütü ılıklaştırdıktan sonra içine mayayı koyup iyice eritelim ardından sırayla susam ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un koyup iyice yoğurduktan sonra mayalanmak üzere bir köşede bekletelim. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle uzun bir şekil verelim. Üç tane uzun yuvarladığımız parçalara saç örgüsü şekli vererek yuvarlak tekerlek haline getirelim. Yağlamış olduğumuz tepsiye hamuru koyduktan sonra ortasına ısıya dayanıklı bir kase veya bardak koyalım ki resim de de görüldüğü gibi ortası boş kalsın. Son olarakta yumurta sarısı ve susamla süsleyerek öneceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Ekim 2007 Perşembe

BAYRAM TATLIM BADEMLİ KURUÜZÜMLÜ ŞEKERPARE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:19 0 yorum

Hepimiz şekerpareyi biliriz. Bu tarif diğerlerinden biraz farklı. İçinde badem tozu ve kuru üzüm var mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Farklı bir lezzet eminim beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;
1 paket margarin
3 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ince dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini, 3 yumurta sarısını, 1 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıp krema haline getirelim. Ardından tüm malzemeyi iyice harmanlayıp aldığı kadar un ekleyelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak dizip evde bulunan çerezlerinizle süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengini alana kadar pişirelim. Diğer tarafta şeker, su ve yarım limo'nun suyunu iyice kaynatıp soğutalım. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlımıza soğuk olan şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekleyelim. Hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyerek servise sunalım...

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Ekim 2007 Salı

ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:53 0 yorum

Malzemeler;
Yarım paket arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
5-6 adet kornişon turşu
5-6 adet sosis veya dilim salam
Yarım demet dereotu
1 havuç
4-5 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Arpa şehriye yi haşlayıp soğumak üzere bir kenara bıkalım. Kornişon turşuyu küp küp doğrayalım. Aynı şekilde sosisleri de o şekilde doğrayalım. Sırasıyle dereotu, yoğurt, mayonez, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş sarımsağı da güzelce karıştırıp arpa şehriye ile buluşturup soğuk servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

4 Ekim 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİMMM

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:38 0 yorum
Bu tarifi çok severim. Pasteneden alınan paskalya çöreklerinden hiçbir farkı yok. Evde pişerken eve misler gibi mahlep kokusu yayılır ya! işte o işin en güzel tarafı. Bu arada geçen hafta sonu Eminönüne gitme fırsatım oldu. Eminönüne gidipde nüans ve fermo 'ya uğramadan olurmu? Bir dolu şey aldım. Malzemelere bakarken etrafta bir sürü bayan harıl harıl bişeyler bakıyordu. İçimden kesin blogcu dur diye geçirmedim desem yalan olur. Keşke birinize orada rastlasaydım muhteşem olurdu. Aranızda yakın zamanda buralara uğrayacak birisi olursa haberim olsun. Ramazandan sonra Fermo'nun yanında bulunan Kahve Dünyasın'da birer kahve içeriz. Ne de olsa hepimizin ortak yerleri sayılır oraları değil mi? Aldığım bir sürü şeyler oldu onlarla yapacağım çalışmalarımla yakında sizlerle birlikte olacağım....


Malzemeler;

Yarım litre süt
1 su bardağından biraz daha fazla sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısını üzerine sürelim)
2,5 bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya 1 paketi 42 gr oluyor onun yarısı olacak
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Süslemek için susam

Yapılışı;
Sütü ılıklaştırdıktan sonra içine mayayı koyup iyice eritelim ardından sırayla susam ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un koyup iyice yoğurduktan sonra mayalanmak üzere bir köşede bekletelim. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle uzun bir şekil verelim. Üç tane uzun yuvarladığımız parçalara saç örgüsü şekli vererek yuvarlak tekerlek haline getirelim. Yağlamış olduğumuz tepsiye hamuru koyduktan sonra ortasına ısıya dayanıklı bir kase veya bardak koyalım ki resim de de görüldüğü gibi ortası boş kalsın. Son olarakta yumurta sarısı ve susamla süsleyerek öneceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...