12 Temmuz 2007 Perşembe

BÖĞÜRTLENLİ PASTA


Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

0 yorum:

12 Temmuz 2007 Perşembe

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:14

Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

0 yorum on "BÖĞÜRTLENLİ PASTA"