30 Haziran 2007 Cumartesi

ŞEFTALİLİ KİRAZLI TART


Merhabalaaaaarrr….
Tatilden geldim herşey çok güzeldi. Bolbol güneşlendim bütün senenin yorgunluğunu attım (desemde inanmayın :) daha vaktim olsaydı daha nerleri gezmek isterdim sormayın. Çalışan arkadaşlar bilir zaman iş yerin de pek te çabuk geçmez. Tatilde zaman o kadar çabuk geçti ki günler birbirini kovaladı birde baktım ki yarın iş günü :(( Neyse sağlık olsun işin en güzel tarafı sizlerle birlikte olmak. Yanlız bir şey dikkatimi çekti bir çok kişinin blogspota geçtiğini görüyorum gerçi orada bende bir adres kendime aldım ama şimdilik buradan memnunum ama zaman ne gösterir bilemem insanın evinden taşınıp başka bir eve geçmesi gibi bişey bu. Ama verim alamayan arkadaşlarada hak vermek lazım tabii….
Gelelim tarifimizeeee….
Ne zamandır iş arkadaşlarım bana bi tart yapta yiyelim özlem diyorlardı. Yemek siten var ama bize bi faydan yok habire boş boş resimlere bakmaktan içimize baygınlık geldi demezler mi??? bende bu kadar baskıya (dır dıra) :):) dayanamadım hemen gecenin onbirinde bi tart yapı verdim neyseki bir ay kadar bu tarifle onları bi nebze susturmuşumdur diye düşünüyorum.Gören de onlara hiç bişey yapmıyorum zanneder yalan ayol :))))))
Bu arada bu tarifin hamur kısmını PORTAKAL AĞACIN'DAN aldım (Hamurun da çok az değişikli te yaptım ) iç meyve kısmını kendim ayarladım çok güzel oldu ….
Malzemeler;
250 gr oda sıcaklığında margarin
4,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Meyveli Kısım;
4 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Üzeri için 2 yumurtanın haricinde 1 tane yumutranın sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri 2 yumurta vanilya ve 4,5 su bardağı unla birlikte karıştırarak orta sertlikte bir hamur oluşturu yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta 2 adet şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp 1 çay bardağı şekerle ezilene kadar pişirp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu Yağlanmış tart kalıbına 1 top beze ayırılacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Kenarlardan taşsın. Hamuru çatalla delerek kabarmamasını sağlayalım. Soğuttuğumuz şeftali ezmesini hamurun üzerine dökelim. Kalan iki şeftalininde kabuklarını soyup dilimleyerek pürenin zerini kapladıktan sonar ayırmış olduğumuz hamurdan kafesler yapıp tartımızın üzerini kaplayıp kafeslerin üzerine yumurta arısı sürelim. 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelm soğuduktan sonar pudra şekeri ve dilediğiniz taze meyva ile süsleyebilirsiniz ben şeftalinin yanın da kirazı kullandım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

9 Haziran 2007 Cumartesi

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ


Bu aralar börek krizim tutmuş durumda canım sürekli börek istiyor.Bende oturup değişik alternatifler üretmeye çealışıyorum. İşte tarifi.......

Malzemeler;
750 gr ıspanak
200 gr beyaz peynir
5-6 adet sosis
Çeyrek kangal sucuk
1 büyük soğan
1 tutam tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çaybardağı soda
Süslemek için çörekotu ve susam

Yapılışı;
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup ıspanaklarla birleştirelim. Kavrulduktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp ılınmaya bırakalım. Yufkanın birinci yapragını masaya serelim su, sıvıyağ ve sodadan oluşan sosla yufkamızı bir miktar ıslatalm bu kata ıspanakları yayalım. İkinci katıda ıslatıp peynir yayalım. Üçüncü katıda ıslatıp minik minik doğradığımız sosis ve sucukları yayıp rulo şekli verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotuyla süsülüyoruz. 170 derecelik fırında pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz dilimleyip servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 Haziran 2007 Çarşamba

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ



Selamlarrrr
Nasılsınız kızlar ???
EEE malum yaz geldi hepimiz imkanlarımız doğrultusunda tatil yapacağız. Deniz, kum, güneşş gel keyfim gell :))) Kilolardan ne haber ? insan ya kıyafet alırken ya da mayo giyerken bütün kış ne stok yaptığını anlıyor:)) Sonra tatil zamanı yaklaşana kadar mekik çek ki erisin göbiş :)))
Kalori bakımından biraz daha hafif bi börek çeşidi işte tarifi....

Malzemeler;
3 Adet yufka
3 Adet sivri biber
3 Adet domates
150 gr kaşar peyniri
200 gr pastırma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Süslemek için çörek otu ve susam

Yapılışı;
Yufkanın bir tanesini masaya yuvarlak bir biçimde yayalım. Diğer tarafta su ve sıvıyağını karıştıralım kaşık yardımıyla yaydığımız yufakayı yağlı suyla ıslatıp birinci katınaminik minik doğradığımız domates ve biberleri yayıp ikinci yufakayı üzerine serip tekrar ıslatalım üzerine pastırmaları didikleyip sonuncu yufakayı da serip tekrar ıslattıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinide serpip yufkayı rulo halinde sarıp rulotu tepsiye sığması için ortadan ikiye kesip yumurta sarısınıda sürdükten sonra çörek otu ve susamla süsleyip 170 derecelik ırında pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Haziran 2007 Pazar

YAZ HAYALİ


Arkadaşlar merhaba....
İnternet sorunumu tam olarak gidermiş değilim yanlız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Gelelim tarifimizeeeee.....
Yaz akşamlarının en renkli tatlısıdır yaz hayalimiz. Buzzzz gibi renkli mi renkli her kese tavsiye edilir :))

Malzemeler;
Yarım kilo çilek
1 Paket vanilyalı puding
1 Paket vişneli jöle
2 su bardağı vişne suyu
Yarım Paket pötübör bisküvi

Yapılışı:
Vanilyalı pudingi paketteki tarife göre pişirip yarısını borcama döküp bisküvilerin yarısını muhallebinin üzerine döşedikten sonra ikinci katınıda aynı şekide yapıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Diğer tarafta 2 su bardağı vişne suyunu tencerede iyice ısıtıp jöleyi ısıttığımız vişne suyu ile birleştirip kıvam alması için güzelce karıştırıp soğumuş olan vanilyalı muhallebimizin üzerine dökelim. Yine soğuması için buz dolabına koyalım bir süre sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

30 Haziran 2007 Cumartesi

ŞEFTALİLİ KİRAZLI TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:07 0 yorum

Merhabalaaaaarrr….
Tatilden geldim herşey çok güzeldi. Bolbol güneşlendim bütün senenin yorgunluğunu attım (desemde inanmayın :) daha vaktim olsaydı daha nerleri gezmek isterdim sormayın. Çalışan arkadaşlar bilir zaman iş yerin de pek te çabuk geçmez. Tatilde zaman o kadar çabuk geçti ki günler birbirini kovaladı birde baktım ki yarın iş günü :(( Neyse sağlık olsun işin en güzel tarafı sizlerle birlikte olmak. Yanlız bir şey dikkatimi çekti bir çok kişinin blogspota geçtiğini görüyorum gerçi orada bende bir adres kendime aldım ama şimdilik buradan memnunum ama zaman ne gösterir bilemem insanın evinden taşınıp başka bir eve geçmesi gibi bişey bu. Ama verim alamayan arkadaşlarada hak vermek lazım tabii….
Gelelim tarifimizeeee….
Ne zamandır iş arkadaşlarım bana bi tart yapta yiyelim özlem diyorlardı. Yemek siten var ama bize bi faydan yok habire boş boş resimlere bakmaktan içimize baygınlık geldi demezler mi??? bende bu kadar baskıya (dır dıra) :):) dayanamadım hemen gecenin onbirinde bi tart yapı verdim neyseki bir ay kadar bu tarifle onları bi nebze susturmuşumdur diye düşünüyorum.Gören de onlara hiç bişey yapmıyorum zanneder yalan ayol :))))))
Bu arada bu tarifin hamur kısmını PORTAKAL AĞACIN'DAN aldım (Hamurun da çok az değişikli te yaptım ) iç meyve kısmını kendim ayarladım çok güzel oldu ….
Malzemeler;
250 gr oda sıcaklığında margarin
4,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Meyveli Kısım;
4 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Üzeri için 2 yumurtanın haricinde 1 tane yumutranın sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri 2 yumurta vanilya ve 4,5 su bardağı unla birlikte karıştırarak orta sertlikte bir hamur oluşturu yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta 2 adet şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp 1 çay bardağı şekerle ezilene kadar pişirp soğumaya bırakalım. Hamurumuzu Yağlanmış tart kalıbına 1 top beze ayırılacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Kenarlardan taşsın. Hamuru çatalla delerek kabarmamasını sağlayalım. Soğuttuğumuz şeftali ezmesini hamurun üzerine dökelim. Kalan iki şeftalininde kabuklarını soyup dilimleyerek pürenin zerini kapladıktan sonar ayırmış olduğumuz hamurdan kafesler yapıp tartımızın üzerini kaplayıp kafeslerin üzerine yumurta arısı sürelim. 175 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelm soğuduktan sonar pudra şekeri ve dilediğiniz taze meyva ile süsleyebilirsiniz ben şeftalinin yanın da kirazı kullandım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

9 Haziran 2007 Cumartesi

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:57 0 yorum

Bu aralar börek krizim tutmuş durumda canım sürekli börek istiyor.Bende oturup değişik alternatifler üretmeye çealışıyorum. İşte tarifi.......

Malzemeler;
750 gr ıspanak
200 gr beyaz peynir
5-6 adet sosis
Çeyrek kangal sucuk
1 büyük soğan
1 tutam tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çaybardağı soda
Süslemek için çörekotu ve susam

Yapılışı;
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup ıspanaklarla birleştirelim. Kavrulduktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp ılınmaya bırakalım. Yufkanın birinci yapragını masaya serelim su, sıvıyağ ve sodadan oluşan sosla yufkamızı bir miktar ıslatalm bu kata ıspanakları yayalım. İkinci katıda ıslatıp peynir yayalım. Üçüncü katıda ıslatıp minik minik doğradığımız sosis ve sucukları yayıp rulo şekli verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotuyla süsülüyoruz. 170 derecelik fırında pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz dilimleyip servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 Haziran 2007 Çarşamba

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:52 0 yorum


Selamlarrrr
Nasılsınız kızlar ???
EEE malum yaz geldi hepimiz imkanlarımız doğrultusunda tatil yapacağız. Deniz, kum, güneşş gel keyfim gell :))) Kilolardan ne haber ? insan ya kıyafet alırken ya da mayo giyerken bütün kış ne stok yaptığını anlıyor:)) Sonra tatil zamanı yaklaşana kadar mekik çek ki erisin göbiş :)))
Kalori bakımından biraz daha hafif bi börek çeşidi işte tarifi....

Malzemeler;
3 Adet yufka
3 Adet sivri biber
3 Adet domates
150 gr kaşar peyniri
200 gr pastırma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Süslemek için çörek otu ve susam

Yapılışı;
Yufkanın bir tanesini masaya yuvarlak bir biçimde yayalım. Diğer tarafta su ve sıvıyağını karıştıralım kaşık yardımıyla yaydığımız yufakayı yağlı suyla ıslatıp birinci katınaminik minik doğradığımız domates ve biberleri yayıp ikinci yufakayı üzerine serip tekrar ıslatalım üzerine pastırmaları didikleyip sonuncu yufakayı da serip tekrar ıslattıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinide serpip yufkayı rulo halinde sarıp rulotu tepsiye sığması için ortadan ikiye kesip yumurta sarısınıda sürdükten sonra çörek otu ve susamla süsleyip 170 derecelik ırında pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Haziran 2007 Pazar

YAZ HAYALİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:52 0 yorum

Arkadaşlar merhaba....
İnternet sorunumu tam olarak gidermiş değilim yanlız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Gelelim tarifimizeeeee.....
Yaz akşamlarının en renkli tatlısıdır yaz hayalimiz. Buzzzz gibi renkli mi renkli her kese tavsiye edilir :))

Malzemeler;
Yarım kilo çilek
1 Paket vanilyalı puding
1 Paket vişneli jöle
2 su bardağı vişne suyu
Yarım Paket pötübör bisküvi

Yapılışı:
Vanilyalı pudingi paketteki tarife göre pişirip yarısını borcama döküp bisküvilerin yarısını muhallebinin üzerine döşedikten sonra ikinci katınıda aynı şekide yapıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Diğer tarafta 2 su bardağı vişne suyunu tencerede iyice ısıtıp jöleyi ısıttığımız vişne suyu ile birleştirip kıvam alması için güzelce karıştırıp soğumuş olan vanilyalı muhallebimizin üzerine dökelim. Yine soğuması için buz dolabına koyalım bir süre sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...