25 Mayıs 2007 Cuma

MUSKA BÖREĞİ


Merhabalar arkadaşlar...
Hepiniz umarım iyisinizdir hala sizlere istediğim gibi uğrayamamanını sıkıntısı içindeyim meğer ne çok alışmışım sizlere
Bu arada çok severek yediğimiz muska böreğinin tarifini vereyim kısaca sizlere....

Malzemeler;
2 adet yufka
200 gr peynir
Yarım demetten az maydanoz
1 yumurta
Yarım şişe soda
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağından az süt

Yapılışı;
Yufkayı masaya tam olarak serip boylamasına 3 parmak genişliğinde aşağı kadar keselim. Sos malzemelerinden yumurta süt soda ve yağı karıştırıp yufkalara sürelim. Beyaz peynir ve maydanozu da karıştırıp şeritin uç kısmına koyup muska şekli vererek katlayaladıktan sonra kızgın yağda kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Mayıs 2007 Salı

PİRAMİT PASTA


Misafirleriniz ve sıcak yaz akşamları için tüketebileceğiniz soğuk ve ferhlatıcı bir pasta işte tarifi...

Malzemeler;
3 su bardağı süt
1 paket pötübör bisküvi
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta sarısı
150 gr margarin

Yapılışı;
Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, kakao yu tencerede iyiyce karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip içine altını kapattıktan sonra margarini de ekleyip güzelce karıştıralım. 1 paket bisküviyi elimizle parçalara ayırıp pişirdiğimiz muhallebiyle buluşturup streç filmde piramit şekli vererek dondurucuda 1-2 saat bekletelim. Be n üzerini portakal kabuu rendesiyle süsledim sizde istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Mayıs 2007 Cuma

KAŞARLI TAVUK SNİTZEL





Arkadaşlar merhabalar bu aralar internetimde problemler var bu nedenle sık aralıklarla ziyaretinize gelemiyorum kusuruma bakmayın

Malzemeler;
4 adet tavuk gögsü
4 dilim kaşar peyniri
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı;
Snitzelleri ortadan ikiye bıçak yardımıyla nazikçe kesip arasına ince bir kaşar dilimi koyduktan sonra önce çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızartarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Mayıs 2007 Çarşamba

TON BALIKLI ZEYTİNLİ MAKORONNİ

Eşimle ben tam bir makarna canavarıyız. Hergün yesek herhalde bıkmayız. Makarnayıda bol soslu yaptığınızda yanına başka yemekte gerekmiyor bence oldukça doyurucu sizce nasıl?

Malzemeler;
1 kutu ton balığı
1 paket makarna
2 tane domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım kase zeytin

Yapılışı;
Makarnayı tuzlu ve sıvıyağlı suda güzelce haşlayalım. Diger tarafta sivri biberi halka halka dorayıp az miktar sıvıyağda kavuralım. Ardından kabukları soyulmuş domatesleri çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri bütün olarak eklediğimiz sarımsakları ve salçayıda ekleyip kavurmaya devam ederken çok az su katıp altını kapatalım. Makarnayı isterseniz süzdüğünüz gibi isterseniz çok az tereyağında çevirdikten sonra tabağa alıp üzerine zeytinli ve domatesli sostan ilave edip son olarakta en üst bölümüne ton balığını yayabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Mayıs 2007 Salı

ÇILBIR

Arkadaşlar merhaba, bayıla bayıla yediğimiz sonrada ayılamadığımız çılbır tarifini sizlere sunuyorum. Sıkışık zamanların bir numaralı kurtarıcısı olan çılbır ilgilenelerin bilgisine :))

Malzemeler;
7 adet yumurta
2 litre su
Yarım çay bardağı sirke
tuz
Üzeri için bir büyük kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
İçine sirke ve tuz koyulmuş kaynayan suya tumurtaları yavaş yavaş kıralım. Yumurtalar katılaşınca kevgirle süzdürüp bir tabağa alalım. Diğer tarafta Yoğurt ve dövülmüş sarımsak sosunu yumurtaların üzerine döküp son olarakta tereyağ ve salçasan oluşan karışımla üzerini süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...


7 Mayıs 2007 Pazartesi

RENGARENK PATLICAN SALATASI



Patlıcan salatasını çok severim. Ailece de bayıla bayıla yeriz. Geçenlerde yapayım dedim. Oturduk bir tabağı midemize indirdik. Sıcaklar bastırdığı için insanın canım ağır yemekler istemiyor. Bu salatanın yanında bir de ızgara yapıldığında başka da bir şeye gerek yok. Yeme de yanında yat :)))

Malzemeler;
3 adet patlıcan
1 büyük domates
2 adet sivri biber
1 küçük salatalık
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
Yeterince halis zeytin yağı

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizim ızgara bölümünü açıp közlenmesini sağlayalım. Közlendikten sonra kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta

EV YAPIMI PEYNİR



Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm peynir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu peyniri börek içlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışarıdanda peynir mutlaka fazlasıyla alıyoruz. Ama ne şekilde yapıldığını maalesef bilmiyoruz. En azından minik bebeklerin sağlığı açısından oldukça hijyen ve lezziz bir peynir çeşidi. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 kilo süt
1 kase yoğurt
1 kase çiğ krema

Yapılışı;
3 kilo sütü tencereye alalım. Kaynamaya alalım. Kaynarken içine bir kase yoğurdu koyup kesene kadar pirip yeşil suyu çıktıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra 1 kase çiğ krema ekleyip güzelce karıştırıp peynir haline getiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mayıs 2007 Cumartesi

BEN GELDİİİM VE LEZZET TABAĞI


Nihayet aranıza döndüm arkadaşlar. Artık tam olarak yerleştim sayılır ama bayağı yoruldum. Ne zor işmiş taşınmak. Koşturmacalarımın içinde yine de akşamları diz üstü bilgisayarımdan sizleri çok sıkta olmasa da ziyaret etmeye çalıştım. Çünkü hepiniz bende bağımlılık etkisi yarattınız. Belki abartıyor diyeceksiniz ama inanın doğru. Taşınma telaşesinin içinde öyle uzun uzadıya yemekler yapamadım. Genelde aperatif yemekler yedik (mecburen :))
Lezzet tabağıda benim en çok sevdiğim yiyeceklerden oluşuyor hiç bıkmadan yiyebilirim umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler;
2 adet tavuk butu
2 adet patlıcan
7-8 adet sivri biber

Yapılışı;
Tavuk butlarını tütsüleyip yıkadıktan sonra sosa yatıralım (sosu ise 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı acı toz biberden oluşuyor. Bu sosta yaklaşık 2-3 saat bekletelim) Daha sonra tavuğu ister kızartabilir isterseniz de fırına verebilirsiniz. Tabakta bulunan diğer yiyecekleri de zaten hepimizin bildiği patlıcan kızartması ve biber kızarması birde yanına tereyağlı pilav ve soğuk köpüklü buz gibi bir ayranla güzel bir mönü oluşturabilirsiniz

25 Mayıs 2007 Cuma

MUSKA BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:11 0 yorum

Merhabalar arkadaşlar...
Hepiniz umarım iyisinizdir hala sizlere istediğim gibi uğrayamamanını sıkıntısı içindeyim meğer ne çok alışmışım sizlere
Bu arada çok severek yediğimiz muska böreğinin tarifini vereyim kısaca sizlere....

Malzemeler;
2 adet yufka
200 gr peynir
Yarım demetten az maydanoz
1 yumurta
Yarım şişe soda
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağından az süt

Yapılışı;
Yufkayı masaya tam olarak serip boylamasına 3 parmak genişliğinde aşağı kadar keselim. Sos malzemelerinden yumurta süt soda ve yağı karıştırıp yufkalara sürelim. Beyaz peynir ve maydanozu da karıştırıp şeritin uç kısmına koyup muska şekli vererek katlayaladıktan sonra kızgın yağda kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Mayıs 2007 Salı

PİRAMİT PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:00 0 yorum

Misafirleriniz ve sıcak yaz akşamları için tüketebileceğiniz soğuk ve ferhlatıcı bir pasta işte tarifi...

Malzemeler;
3 su bardağı süt
1 paket pötübör bisküvi
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta sarısı
150 gr margarin

Yapılışı;
Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, kakao yu tencerede iyiyce karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip içine altını kapattıktan sonra margarini de ekleyip güzelce karıştıralım. 1 paket bisküviyi elimizle parçalara ayırıp pişirdiğimiz muhallebiyle buluşturup streç filmde piramit şekli vererek dondurucuda 1-2 saat bekletelim. Be n üzerini portakal kabuu rendesiyle süsledim sizde istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Mayıs 2007 Cuma

KAŞARLI TAVUK SNİTZEL

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:49 0 yorum




Arkadaşlar merhabalar bu aralar internetimde problemler var bu nedenle sık aralıklarla ziyaretinize gelemiyorum kusuruma bakmayın

Malzemeler;
4 adet tavuk gögsü
4 dilim kaşar peyniri
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı;
Snitzelleri ortadan ikiye bıçak yardımıyla nazikçe kesip arasına ince bir kaşar dilimi koyduktan sonra önce çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızartarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Mayıs 2007 Çarşamba

TON BALIKLI ZEYTİNLİ MAKORONNİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:42 1 yorum
Eşimle ben tam bir makarna canavarıyız. Hergün yesek herhalde bıkmayız. Makarnayıda bol soslu yaptığınızda yanına başka yemekte gerekmiyor bence oldukça doyurucu sizce nasıl?

Malzemeler;
1 kutu ton balığı
1 paket makarna
2 tane domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım kase zeytin

Yapılışı;
Makarnayı tuzlu ve sıvıyağlı suda güzelce haşlayalım. Diger tarafta sivri biberi halka halka dorayıp az miktar sıvıyağda kavuralım. Ardından kabukları soyulmuş domatesleri çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri bütün olarak eklediğimiz sarımsakları ve salçayıda ekleyip kavurmaya devam ederken çok az su katıp altını kapatalım. Makarnayı isterseniz süzdüğünüz gibi isterseniz çok az tereyağında çevirdikten sonra tabağa alıp üzerine zeytinli ve domatesli sostan ilave edip son olarakta en üst bölümüne ton balığını yayabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Mayıs 2007 Salı

ÇILBIR

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:48 0 yorum
Arkadaşlar merhaba, bayıla bayıla yediğimiz sonrada ayılamadığımız çılbır tarifini sizlere sunuyorum. Sıkışık zamanların bir numaralı kurtarıcısı olan çılbır ilgilenelerin bilgisine :))

Malzemeler;
7 adet yumurta
2 litre su
Yarım çay bardağı sirke
tuz
Üzeri için bir büyük kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
İçine sirke ve tuz koyulmuş kaynayan suya tumurtaları yavaş yavaş kıralım. Yumurtalar katılaşınca kevgirle süzdürüp bir tabağa alalım. Diğer tarafta Yoğurt ve dövülmüş sarımsak sosunu yumurtaların üzerine döküp son olarakta tereyağ ve salçasan oluşan karışımla üzerini süsleyip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...


7 Mayıs 2007 Pazartesi

RENGARENK PATLICAN SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:12 0 yorum


Patlıcan salatasını çok severim. Ailece de bayıla bayıla yeriz. Geçenlerde yapayım dedim. Oturduk bir tabağı midemize indirdik. Sıcaklar bastırdığı için insanın canım ağır yemekler istemiyor. Bu salatanın yanında bir de ızgara yapıldığında başka da bir şeye gerek yok. Yeme de yanında yat :)))

Malzemeler;
3 adet patlıcan
1 büyük domates
2 adet sivri biber
1 küçük salatalık
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
Yeterince halis zeytin yağı

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizim ızgara bölümünü açıp közlenmesini sağlayalım. Közlendikten sonra kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Diğer tarafta

EV YAPIMI PEYNİR

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:39 0 yorum


Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm peynir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu peyniri börek içlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dışarıdanda peynir mutlaka fazlasıyla alıyoruz. Ama ne şekilde yapıldığını maalesef bilmiyoruz. En azından minik bebeklerin sağlığı açısından oldukça hijyen ve lezziz bir peynir çeşidi. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 kilo süt
1 kase yoğurt
1 kase çiğ krema

Yapılışı;
3 kilo sütü tencereye alalım. Kaynamaya alalım. Kaynarken içine bir kase yoğurdu koyup kesene kadar pirip yeşil suyu çıktıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra 1 kase çiğ krema ekleyip güzelce karıştırıp peynir haline getiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mayıs 2007 Cumartesi

BEN GELDİİİM VE LEZZET TABAĞI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:49 0 yorum

Nihayet aranıza döndüm arkadaşlar. Artık tam olarak yerleştim sayılır ama bayağı yoruldum. Ne zor işmiş taşınmak. Koşturmacalarımın içinde yine de akşamları diz üstü bilgisayarımdan sizleri çok sıkta olmasa da ziyaret etmeye çalıştım. Çünkü hepiniz bende bağımlılık etkisi yarattınız. Belki abartıyor diyeceksiniz ama inanın doğru. Taşınma telaşesinin içinde öyle uzun uzadıya yemekler yapamadım. Genelde aperatif yemekler yedik (mecburen :))
Lezzet tabağıda benim en çok sevdiğim yiyeceklerden oluşuyor hiç bıkmadan yiyebilirim umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler;
2 adet tavuk butu
2 adet patlıcan
7-8 adet sivri biber

Yapılışı;
Tavuk butlarını tütsüleyip yıkadıktan sonra sosa yatıralım (sosu ise 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı acı toz biberden oluşuyor. Bu sosta yaklaşık 2-3 saat bekletelim) Daha sonra tavuğu ister kızartabilir isterseniz de fırına verebilirsiniz. Tabakta bulunan diğer yiyecekleri de zaten hepimizin bildiği patlıcan kızartması ve biber kızarması birde yanına tereyağlı pilav ve soğuk köpüklü buz gibi bir ayranla güzel bir mönü oluşturabilirsiniz