25 Nisan 2007 Çarşamba

EKMEK PİZZASI


Merhabalar arkadaşlar

Genelde pazar sabahları yaptığım ve tabakta bir tane bile kalmayan kolay bir pizza çeşidini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler;
1 paket hazır dilim ekmek (kepekli veya normal olabilir. Ya da tost ekmeği de kullanabilirsiniz)
7-8 adet sosis (arzuya göre sucuk veya salam da koyabilirsiniz)
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
7-8 adet zeytin
4 kaşık ketçap
2 yemek kaşığı kekik ve pul biber
Üzeri için kaşar peyniri ve tereyağ

Yapılışı;
Ekmekleri tepsiye dizelim üzerine ketçap sürüp malzemeleri domates, sosis, sivribiber, zeytin, pul biber ve kekik olarak koyup en üzerine de kaşar peynirini ister rendeleyin isterseniz dilimleyin (ben dilimledim) . Son olarakta üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ parçaları koyup fırına verelim. Sıcak olarak servise sunalım. Çocuklarınız bayılacak :)

20 Nisan 2007 Cuma

SARAY LOKMASI

Arkadaşlarım merhabalar eşimin en çok sevdiği tatlı tarifini sizlere veriyorum. Bu tarifi eski yemek kitaplarından görerek denemiştim çokta güzel oluyor. Tarif eski usül olduğundan gerçeğine birebir yakın yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanından bir parmak az su
1 silme çorba kaşığı tereyeğ
30 gr bira mayası
1 kahve kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin;
1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon

Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerinin hepsini karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakalım. Dğer tarafta 4 kahve fincanı unun ortasını havuz gibi açalım. Ortasına 30 gr bira mayasını, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını, 1 kahve kaşığı tuz ve azar azar olmak üzere 2,5 kahve fincanından biraz az olan suyu içine katıp bulamaç haline getirelim. Bu hamuru sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabarınca elimizle hamurdan fındık büyüklüğünde sıkrak kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıp şurubun içine atalım. Sonra şerbetten çıkarıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Nisan 2007 Perşembe

KREMALI HAVUÇLU KEK




Bu tarifi uzun zaman önce adını hatırlamadığım bir blogcu arkadaşımda görmüştüm ne zamandır yapmayı düşünüyordum düne kısmetmiş yapıp hemen sizlerle paylaşayım dedim. İş arkadaşlarıma da getirdim herkes çok beğendi sizlerin de beğenisine sunuyorum...

Malzemeler;
4 adet yumurta
2 adet rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su badağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerinin Kreması;
1,5 su bardağı süt2 çorba kaşığı nişasta1 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı;
4 yumurtayı şekerle iyice krema halini alana kadar çırpalım. Ardından kek malzemelerinin hepsini sırasıyla katıp güzelce karıştırıp yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta krema malzemesini de bir tencerede iyice karıştırıp koyulaşınca fırından çıkardığımız ılık kekimizin üzerin döküp tarçınla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Nisan 2007 Pazartesi

LAVAŞTA TAVUK

Arkadaşlar merhabalarr
bu tarifim oldukça beğenilen ve benim kendime ait speciallerimden biri hem basit hemde oldukça iştah açıcı ve şık pratik bir tarif...

Malzemeler;
Lavaşı hazırda alabilirsiniz kendinizde evde yapabilirsiniz lavaşın tarifini ekleyeceğim
5 adet tavuğun but kısmından pirzola
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber,tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Birinci pirzolamızı inceltene kadar dövelim. Diğer tarafta yarım çay bardağı sıvı yağ ezilmiş dört diş sarımsak, köri tuz ve karabiberden oluşan sostan sürüp bir tavuk ve sos olmak üzere kat kat dizip rulo şekli vererek buzlukta sertleşene kadar bekletelim daha sonra bıçak yardımıyla ince ince kesip az yağlı teflon tencerede kızartıp lavaşın üzerine koyup marul domates sivribiber le süsledikten sonra üzerine kekik serpebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun

12 Nisan 2007 Perşembe

MEYVELİ TART




Bu tarifi sevgili sofraozlem'in de görüp hemen denedim. İnanılmaz güzel bir tat kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Ben yumurta sayısını ikiye indirdim hamur daha yumuşak olsun diye birde çilekle süsleyemedim markete gitmeye üşendim evde ne varsa onlarla yaptım. Umarım beğenirsiniz. İşte tarifi...

Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr margarin
3 kaşık süt
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)

Kreması
2 su bardağı süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı şeker

Yapılışı;
Hamurun tüm malzemelerini birbirine karıştıralım. Orta yumuşaklıkta olsun. Yağladığımız tart kalıbına iyice yukarılara taşacak şekilde yayıp 15-20 dk kadar buzdolabında bekletelim. Çıkardıktan sonra çatalla hamurda delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta krema için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve margarini iyice çırpıp güzelce kaynatalım fokurdamaya başlayınca şekeri de ilave edip fırından çıkmış ılık tart hamurumuzun üzerine yayıp istediğimiz meyvelerle süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 Nisan 2007 Cuma

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK







Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK

Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...




3 Nisan 2007 Salı

ZEBRA KURABİYE




Merhabalar canlarım....
Bana bıraktığınız yorumlar ve ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim. Bir önceki yazımda da belirtmiştim bu aralar ev arama telaşem olduğu için pek sizlere uğrayamıyorum. Beni mazur görün. Herkese selamlar...
Gelelim tarifimize....

Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında luna margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kentone kabartma tozu
1 paket kentone vanilya
2 yemek kaşığı ülker kakao
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı pudra şekerini birbiriyle iyice özleştirene kadar rondodan geçirelim. Sonra sırasıyla kabartma tozunu, vanilyayı ve aldığı kadar unu da ekleyip ele yapışmayacak bir hamur haline getirip hamuru ikiye bölelim. İki parçadan birini iki kaşık kako ile tekrar yoğurup renk verelim. Beyaz olan hamuru kare biçimde açalım daha sonra koyu renk hamuru da aynı şekilde açıp beyaz olan hamurun üzerine koyup bir iki kez merdaneyle üzerinden geçelim. Üst üste olan koyu ve beyaz olan hamuru birlikte rulo yapıp bıçakla kestikten sonra parçaları elimizde iyice yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında hafif pembelinceye kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Nisan 2007 Çarşamba

EKMEK PİZZASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:39 0 yorum

Merhabalar arkadaşlar

Genelde pazar sabahları yaptığım ve tabakta bir tane bile kalmayan kolay bir pizza çeşidini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler;
1 paket hazır dilim ekmek (kepekli veya normal olabilir. Ya da tost ekmeği de kullanabilirsiniz)
7-8 adet sosis (arzuya göre sucuk veya salam da koyabilirsiniz)
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
7-8 adet zeytin
4 kaşık ketçap
2 yemek kaşığı kekik ve pul biber
Üzeri için kaşar peyniri ve tereyağ

Yapılışı;
Ekmekleri tepsiye dizelim üzerine ketçap sürüp malzemeleri domates, sosis, sivribiber, zeytin, pul biber ve kekik olarak koyup en üzerine de kaşar peynirini ister rendeleyin isterseniz dilimleyin (ben dilimledim) . Son olarakta üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ parçaları koyup fırına verelim. Sıcak olarak servise sunalım. Çocuklarınız bayılacak :)

20 Nisan 2007 Cuma

SARAY LOKMASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:29 0 yorum
Arkadaşlarım merhabalar eşimin en çok sevdiği tatlı tarifini sizlere veriyorum. Bu tarifi eski yemek kitaplarından görerek denemiştim çokta güzel oluyor. Tarif eski usül olduğundan gerçeğine birebir yakın yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanından bir parmak az su
1 silme çorba kaşığı tereyeğ
30 gr bira mayası
1 kahve kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
Şurubu İçin;
1,5 su bardağından bir parmak az toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon

Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerinin hepsini karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakalım. Dğer tarafta 4 kahve fincanı unun ortasını havuz gibi açalım. Ortasına 30 gr bira mayasını, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını, 1 kahve kaşığı tuz ve azar azar olmak üzere 2,5 kahve fincanından biraz az olan suyu içine katıp bulamaç haline getirelim. Bu hamuru sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabarınca elimizle hamurdan fındık büyüklüğünde sıkrak kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartıp şurubun içine atalım. Sonra şerbetten çıkarıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Nisan 2007 Perşembe

KREMALI HAVUÇLU KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:50 0 yorum



Bu tarifi uzun zaman önce adını hatırlamadığım bir blogcu arkadaşımda görmüştüm ne zamandır yapmayı düşünüyordum düne kısmetmiş yapıp hemen sizlerle paylaşayım dedim. İş arkadaşlarıma da getirdim herkes çok beğendi sizlerin de beğenisine sunuyorum...

Malzemeler;
4 adet yumurta
2 adet rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su badağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerinin Kreması;
1,5 su bardağı süt2 çorba kaşığı nişasta1 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı;
4 yumurtayı şekerle iyice krema halini alana kadar çırpalım. Ardından kek malzemelerinin hepsini sırasıyla katıp güzelce karıştırıp yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta krema malzemesini de bir tencerede iyice karıştırıp koyulaşınca fırından çıkardığımız ılık kekimizin üzerin döküp tarçınla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Nisan 2007 Pazartesi

LAVAŞTA TAVUK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:26 0 yorum
Arkadaşlar merhabalarr
bu tarifim oldukça beğenilen ve benim kendime ait speciallerimden biri hem basit hemde oldukça iştah açıcı ve şık pratik bir tarif...

Malzemeler;
Lavaşı hazırda alabilirsiniz kendinizde evde yapabilirsiniz lavaşın tarifini ekleyeceğim
5 adet tavuğun but kısmından pirzola
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber,tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Birinci pirzolamızı inceltene kadar dövelim. Diğer tarafta yarım çay bardağı sıvı yağ ezilmiş dört diş sarımsak, köri tuz ve karabiberden oluşan sostan sürüp bir tavuk ve sos olmak üzere kat kat dizip rulo şekli vererek buzlukta sertleşene kadar bekletelim daha sonra bıçak yardımıyla ince ince kesip az yağlı teflon tencerede kızartıp lavaşın üzerine koyup marul domates sivribiber le süsledikten sonra üzerine kekik serpebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun

12 Nisan 2007 Perşembe

MEYVELİ TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:00 0 yorum



Bu tarifi sevgili sofraozlem'in de görüp hemen denedim. İnanılmaz güzel bir tat kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Ben yumurta sayısını ikiye indirdim hamur daha yumuşak olsun diye birde çilekle süsleyemedim markete gitmeye üşendim evde ne varsa onlarla yaptım. Umarım beğenirsiniz. İşte tarifi...

Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr margarin
3 kaşık süt
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)

Kreması
2 su bardağı süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı şeker

Yapılışı;
Hamurun tüm malzemelerini birbirine karıştıralım. Orta yumuşaklıkta olsun. Yağladığımız tart kalıbına iyice yukarılara taşacak şekilde yayıp 15-20 dk kadar buzdolabında bekletelim. Çıkardıktan sonra çatalla hamurda delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta krema için sütü, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve margarini iyice çırpıp güzelce kaynatalım fokurdamaya başlayınca şekeri de ilave edip fırından çıkmış ılık tart hamurumuzun üzerine yayıp istediğimiz meyvelerle süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 Nisan 2007 Cuma

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:26 0 yorum






Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

HAŞHAŞLI PORTAKAL SOSLU KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:26 0 yorum
Arkadaşlar merhabalar...
Bu kekin tarifini bir blogcu arkadaşta gördüm ama ismini not almamışım bu nedenle kime ait olduğunu hatırlayamadım. Onda görüp hemen denedim. Çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Resmin görüntüsünde portakalın kenarları biraz deforme olup bir tane yanında damla kalmış sonradan farkettim bundan dolayı kusura bakmayın diğer resimlerde silinmişti tarif çok güzel olduğundan ve kekten de kalmadığı için tekrar resimleyemedim. Kusura bakmayın artık :)

Malzemeler;
200 gr tereyağ veya margarin ben tereyağ ile yaptım
1 su bardağı şeker
3 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt veya süzme yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için ise 1 portakın rendesi 1,5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle birlikte kaynatıp portakal soslu bir şerbet elde ediyoruz.

Yapılışı;
tereyağını 1 su bardağı şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpıp diğer malzemelerinde hepsini ekleyip yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Diğer tarafta rendelenmiş portakal suyunu ve şekeri 15 dk kadar kaynatıp ılınmasını bekledikten sonra keki fırından çıkarıyoruz şerbet ve kek ılındıktan sonra şerbeti kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...




3 Nisan 2007 Salı

ZEBRA KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:11 0 yorum



Merhabalar canlarım....
Bana bıraktığınız yorumlar ve ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim. Bir önceki yazımda da belirtmiştim bu aralar ev arama telaşem olduğu için pek sizlere uğrayamıyorum. Beni mazur görün. Herkese selamlar...
Gelelim tarifimize....

Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında luna margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kentone kabartma tozu
1 paket kentone vanilya
2 yemek kaşığı ülker kakao
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı pudra şekerini birbiriyle iyice özleştirene kadar rondodan geçirelim. Sonra sırasıyla kabartma tozunu, vanilyayı ve aldığı kadar unu da ekleyip ele yapışmayacak bir hamur haline getirip hamuru ikiye bölelim. İki parçadan birini iki kaşık kako ile tekrar yoğurup renk verelim. Beyaz olan hamuru kare biçimde açalım daha sonra koyu renk hamuru da aynı şekilde açıp beyaz olan hamurun üzerine koyup bir iki kez merdaneyle üzerinden geçelim. Üst üste olan koyu ve beyaz olan hamuru birlikte rulo yapıp bıçakla kestikten sonra parçaları elimizde iyice yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında hafif pembelinceye kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...