19 Şubat 2007 Pazartesi

KEK YE #19 Granül Kahveli Damla Çikolatalı Kek

İlk kez etkinliğe katılıyorum. Umarım tarifimi beğenirsiniz herkese afiyet olsun...

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı damla çikolata
1 adet kabartma tozu ve vanilya

Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları derin bir kaba kırıp şekerle birlikte mikserde krema haline gelinceye kadar çırpalım. Ardından sırayla sıvı yağ, süt, un, granül kahve, kabartma tozu, vanilya ve en son olarakta bir su bardağı damla çikolatayı da ekleyip. Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derecede pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Şubat 2007 Çarşamba

İTALYANNO PIRASSO


Malzemeler;
1 kilo pırasa
200 gr kıyma
1 tane kurusoğan
2 yumurta
sıvıyağ
Kırmızı pul biber ve karabiber
yoğurt, sarımsak


Yapılışı;
Pırasaları yıkadıktan sonra halka halka olmak üzere ince bir biçimde keselim. Yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde pırasaları kavuralım. Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurup tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kıymanın içine yumurtaları kırıp biraz daha pişirelim. En son olarak kavrulmuş pırasalarla yumurtalı kıymayı birbiriyle harmanlayıp üzerine sarımsaklı yoğurtla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Şubat 2007 Çarşamba

MİNİK YAŞ PASTA


Merhabalar....

Sevgili gülizce'den görüp yaptığım bir pasta tarifi çok hafif lezzetli bir pasta ve yapımıda oldukça kolay yapmanızı tavsiye ederim. Gelelim malzemelerine...

Pandispanya için;
5 yumurta
1,5 bardak pudra şekeri
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet portakal suyu /ya da kahveli şekerli su
Süslemek için ise muz, ananas, mandalina (isteğinize bağlı)

Yapılışı;
Öncelikle pandispanya yı yapalım. 5 yumurtayla 1,5 su bardağı pudra şekerini mikserde iyice özleşene kadar çırpalım ardından un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra kekin üzerine su bardağı bastırıp yuvarlak parçalar elde edelim. Ortalarından ikiye kesip ya portakal suyuyla ya da şekerli nescafeli suyla ıslatıp yukarıda bahsettiğim muhallebiyi iyice koyulaşana kadar pişirip keklerin arasına koyup muz dilimleri yerleştirip üzerin diğer kalan keki de koyup en üstüne muhallebi koyarak meyvelerle süsleyelim. Ben ananas,muz ve mandalina tercih ettim. Seçim sizin. Ayrıca meyvelerin üzerinede jölede dökebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Şubat 2007 Perşembe

HAŞHAŞLI KURABİYE


Bu tarifin asıl sahibine buradan ulaşabilirsiniz. Sevgili oezlem'in de tarifleri çok güzel oradan buldum ve hemen yaptım. Çok güzel ve değişik bir tat denemenizi tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
125 gr un (1 su bardağı)
40 gr tereyağ (2,5 çorba kaşığı oda sıcaklığında)
50 gr pudra şekeri (1kahve fincanından biraz daha fazla)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
30 gr haşhaş ( yaklaşık bir kahve fincanından biraz daha az)
3 yemek kaşığı süt

Gelelim Yapılışına...
Tereyağı oda sıcaklığında olsun demiştik. Hafif yumuşak olan yağı bıçakla küçük parçalara ayırıp kalan tüm malzemeyi birbirine karıştırıp yumuşak bir oluşturalım. Unlanmış zemine 2 mm kalınlığında açıp şekilli kalıplarla şekillendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

Önemli Not:
Kurabiyeler bisküvi görünümünde olacak fazla kabarmaması gerekiyor.

19 Şubat 2007 Pazartesi

KEK YE #19 Granül Kahveli Damla Çikolatalı Kek

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:33 0 yorum
İlk kez etkinliğe katılıyorum. Umarım tarifimi beğenirsiniz herkese afiyet olsun...

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı damla çikolata
1 adet kabartma tozu ve vanilya

Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları derin bir kaba kırıp şekerle birlikte mikserde krema haline gelinceye kadar çırpalım. Ardından sırayla sıvı yağ, süt, un, granül kahve, kabartma tozu, vanilya ve en son olarakta bir su bardağı damla çikolatayı da ekleyip. Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derecede pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Şubat 2007 Çarşamba

İTALYANNO PIRASSO

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:36 0 yorum

Malzemeler;
1 kilo pırasa
200 gr kıyma
1 tane kurusoğan
2 yumurta
sıvıyağ
Kırmızı pul biber ve karabiber
yoğurt, sarımsak


Yapılışı;
Pırasaları yıkadıktan sonra halka halka olmak üzere ince bir biçimde keselim. Yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağın içinde pırasaları kavuralım. Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurup tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kıymanın içine yumurtaları kırıp biraz daha pişirelim. En son olarak kavrulmuş pırasalarla yumurtalı kıymayı birbiriyle harmanlayıp üzerine sarımsaklı yoğurtla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Şubat 2007 Çarşamba

MİNİK YAŞ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 16:05 0 yorum

Merhabalar....

Sevgili gülizce'den görüp yaptığım bir pasta tarifi çok hafif lezzetli bir pasta ve yapımıda oldukça kolay yapmanızı tavsiye ederim. Gelelim malzemelerine...

Pandispanya için;
5 yumurta
1,5 bardak pudra şekeri
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet portakal suyu /ya da kahveli şekerli su
Süslemek için ise muz, ananas, mandalina (isteğinize bağlı)

Yapılışı;
Öncelikle pandispanya yı yapalım. 5 yumurtayla 1,5 su bardağı pudra şekerini mikserde iyice özleşene kadar çırpalım ardından un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakalım. Ilındıktan sonra kekin üzerine su bardağı bastırıp yuvarlak parçalar elde edelim. Ortalarından ikiye kesip ya portakal suyuyla ya da şekerli nescafeli suyla ıslatıp yukarıda bahsettiğim muhallebiyi iyice koyulaşana kadar pişirip keklerin arasına koyup muz dilimleri yerleştirip üzerin diğer kalan keki de koyup en üstüne muhallebi koyarak meyvelerle süsleyelim. Ben ananas,muz ve mandalina tercih ettim. Seçim sizin. Ayrıca meyvelerin üzerinede jölede dökebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Şubat 2007 Perşembe

HAŞHAŞLI KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:57 0 yorum

Bu tarifin asıl sahibine buradan ulaşabilirsiniz. Sevgili oezlem'in de tarifleri çok güzel oradan buldum ve hemen yaptım. Çok güzel ve değişik bir tat denemenizi tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
125 gr un (1 su bardağı)
40 gr tereyağ (2,5 çorba kaşığı oda sıcaklığında)
50 gr pudra şekeri (1kahve fincanından biraz daha fazla)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
30 gr haşhaş ( yaklaşık bir kahve fincanından biraz daha az)
3 yemek kaşığı süt

Gelelim Yapılışına...
Tereyağı oda sıcaklığında olsun demiştik. Hafif yumuşak olan yağı bıçakla küçük parçalara ayırıp kalan tüm malzemeyi birbirine karıştırıp yumuşak bir oluşturalım. Unlanmış zemine 2 mm kalınlığında açıp şekilli kalıplarla şekillendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

Önemli Not:
Kurabiyeler bisküvi görünümünde olacak fazla kabarmaması gerekiyor.