25 Ocak 2007 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ


Normalde ciğeri sulu yemek olarak pek sevmem ama iş arnavut ciğerine gelince hele de yanında soğan piyaz olunca hayır diyemem işte size tarifi....

Malzemeler;
Yarım kilo dana ciğer
2 orta boy patates
Yarım su bardağı un
tuz ve kırmızı pul biber
Patetesleri kızartmak için yeterince sıvı yağ

Piyaz için;
1 büyük soğan
Yarım demet maydonoz
kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı;
Ciğeri kuşbaşı doğruyoruz. Yıkayıp süzülmesini bekliyoruz. Bir tabağın içinde unu tuz ve kırmızı pul biberle harmanlıyoruz. Doğranmış ciğerleri una bulayıp fazla unları silkeleyerek kızgın yağda kızartıyoruz. Patateslerde aynı şekilde küp küp doğranıp nar gibi kızartılır. Ciğer ve patates kızardıktan sonra birbirine karıştırılır. Piyaz içinde soğanlar yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile iyice öldürüp ince kıyılmış maydonoz ve pul biberle harmanlayıp ciğerin yanına koyabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Ocak 2007 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN




Bu yemeği filizinmutfagi.blogcu.com'da gördüm sevgili filiz ablada öyle bir resimleyip anlatmış ki ertesi güne kadar inanın bu yemeğin hayalini kurdum işten eve de gelir gelmezde elimi yüzümü yıkayıp doğruca mutfağa attım kendimi ve sonuçta ortaya bu yemeği çıkardım. O akşamda annemler yemekteydi valla yemek piştikten sonra sofranın hazırlanmasını beklemeden bi tanesini mideme afiyetle indirdim. Bu nedenle pişmiş halini bende filiz abla gibi size gösteremiyorum. Ama pişmiş halide çok iştah açıcı hafif ve lezziz bir yemek herkese tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
4 adet patlıcan
2 adet dilimlenmiş domates
7-8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz

Gelelim Yapılışına:
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları alacalı soyup boylamasına 3 e bölüyoruz yanlız tamamen ayırmıyoruz yukarıda hepsi birleşmiş olacak. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine patlıcanları diziyoruz aralarına domates ve kaşar dilimlerini dizelim. Diğer bir tarafta 2 diş sarımsağı ezelim. 1 çay bardağı zeytinyağı, kekik ve tuzla birlikte bir sos haline getirip patlıcanların üzerine dökelim. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...

5 Ocak 2007 Cuma

KADINBUDU KÖFTE


Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
Yarım su bardağı haşlanmış prinç
1 adet büyük soğan
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeterince tuz

Yapılışı;
Sıvıyağı tencereye koyup soğanı içine yemeklik biçimde doğrayalım. Soğanlar pembeleştikten sonra yarım kilo kıymanın yarısını kavrulmuş soğanın içine ekleyip kavurmaya devam ettikten sonra altını kapatalım. Diğer tarafta kıymanın yarısını ayırmıştık. Derince bir kabın içine çiğ kıymayı, kavrulmuş soğanlı kıymayı, yarım demet maydonozu, haşlanmış princi, karabiber ve tuzu koyup yoğuralım. Yanlız çok sıkı bir biçimde yoğurmayalım içinde bulunan prinçler kaybolmasın. Daha sonra büyük büyük köfteler haline getirip 1 saat kadar buzdolabında kendisini toplaması için bekleyelim. Bekleyen köfteleri ilk önce una sonra çırpılmış yumurtaya iyice bulayıp altın sarısı olana dek kızartalım. Soğuk veya sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ocak 2007 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:44 0 yorum

Normalde ciğeri sulu yemek olarak pek sevmem ama iş arnavut ciğerine gelince hele de yanında soğan piyaz olunca hayır diyemem işte size tarifi....

Malzemeler;
Yarım kilo dana ciğer
2 orta boy patates
Yarım su bardağı un
tuz ve kırmızı pul biber
Patetesleri kızartmak için yeterince sıvı yağ

Piyaz için;
1 büyük soğan
Yarım demet maydonoz
kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı;
Ciğeri kuşbaşı doğruyoruz. Yıkayıp süzülmesini bekliyoruz. Bir tabağın içinde unu tuz ve kırmızı pul biberle harmanlıyoruz. Doğranmış ciğerleri una bulayıp fazla unları silkeleyerek kızgın yağda kızartıyoruz. Patateslerde aynı şekilde küp küp doğranıp nar gibi kızartılır. Ciğer ve patates kızardıktan sonra birbirine karıştırılır. Piyaz içinde soğanlar yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile iyice öldürüp ince kıyılmış maydonoz ve pul biberle harmanlayıp ciğerin yanına koyabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Ocak 2007 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:02 0 yorum



Bu yemeği filizinmutfagi.blogcu.com'da gördüm sevgili filiz ablada öyle bir resimleyip anlatmış ki ertesi güne kadar inanın bu yemeğin hayalini kurdum işten eve de gelir gelmezde elimi yüzümü yıkayıp doğruca mutfağa attım kendimi ve sonuçta ortaya bu yemeği çıkardım. O akşamda annemler yemekteydi valla yemek piştikten sonra sofranın hazırlanmasını beklemeden bi tanesini mideme afiyetle indirdim. Bu nedenle pişmiş halini bende filiz abla gibi size gösteremiyorum. Ama pişmiş halide çok iştah açıcı hafif ve lezziz bir yemek herkese tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
4 adet patlıcan
2 adet dilimlenmiş domates
7-8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz

Gelelim Yapılışına:
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları alacalı soyup boylamasına 3 e bölüyoruz yanlız tamamen ayırmıyoruz yukarıda hepsi birleşmiş olacak. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine patlıcanları diziyoruz aralarına domates ve kaşar dilimlerini dizelim. Diğer bir tarafta 2 diş sarımsağı ezelim. 1 çay bardağı zeytinyağı, kekik ve tuzla birlikte bir sos haline getirip patlıcanların üzerine dökelim. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...

5 Ocak 2007 Cuma

KADINBUDU KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 16:20 0 yorum

Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
Yarım su bardağı haşlanmış prinç
1 adet büyük soğan
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeterince tuz

Yapılışı;
Sıvıyağı tencereye koyup soğanı içine yemeklik biçimde doğrayalım. Soğanlar pembeleştikten sonra yarım kilo kıymanın yarısını kavrulmuş soğanın içine ekleyip kavurmaya devam ettikten sonra altını kapatalım. Diğer tarafta kıymanın yarısını ayırmıştık. Derince bir kabın içine çiğ kıymayı, kavrulmuş soğanlı kıymayı, yarım demet maydonozu, haşlanmış princi, karabiber ve tuzu koyup yoğuralım. Yanlız çok sıkı bir biçimde yoğurmayalım içinde bulunan prinçler kaybolmasın. Daha sonra büyük büyük köfteler haline getirip 1 saat kadar buzdolabında kendisini toplaması için bekleyelim. Bekleyen köfteleri ilk önce una sonra çırpılmış yumurtaya iyice bulayıp altın sarısı olana dek kızartalım. Soğuk veya sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...