21 Kasım 2006 Salı

SOSYETE MANTISI


Aile olarak çok severek yediğimiz yemeklerden birisidir sosyete mantımız. Zaman zaman misafirlerede yapmayı çok severim yapımı kolay sunumu harika lezzeti ise hepsinden öte muhteşem...

Malzemeler;
4 yaprak yufka
Yarım kilo kıyma
2 soğan
3 adet sivri biber
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
karabiber, tuz
Yarım demet maydonoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 lt su
1veya 2 adet et bulyon.
Yoğurt sos;
Üzeri için rzuya göre yoğurt ve sarımsak. Süslemek içinde 1 kaşık salçayı 1 kaşık tereyağında yakıp en üstünede nane serpebilirsiniz.
Yapılışı;
Tepsimizi öncelikle yağlayıp bir kenara koyalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda iyice kavurup sırayla kıymayı koyup kavurduktan sonra sivri biberleri daha sonra domatesleri salçayı
karabiberi tuzu ve en sonda maydonozları ince bir şekilde doğrayıp birlikte güzelce pişirip soğumaya bırakalım. Yufkayı ortadan dörde bölüp kıymalı malzemeyi yufkanın geniş tarafına yayıp rulo haline getiriyoruz ve gül şekli veriyoruz (gül böreği gibi) isterseniz böreğin ortasından kürdanla da açılmasın diye tutturabilirsiniz. Hepsini bu şekilde yapıp yağlanmış tepsiye börekleri dizelim. Üzerini yağlayıp 180 derecelik fırında iyice pişirelim. Tencereye 1 lt suyu ve et bulyonları koyup kaynatalım. Pişmiş olan mantının üzerine her ikiside sıcakken et suyunu döküp suyunu biraz çektirene kadar fırında tutalım. Üzerine yoğurtlu ve salçalı sostan döküp sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2006 Salı

ŞİŞ KÖFTE


Malzemeler;
1 kilo köftelik kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek (galete unu da olabilir)
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı varsa urfa biberi yoksa pul biber
tuz.

Yapılışı;
Malzemelerin hepsini karıştırıp özlü bir kıyma yoğurun. Bulabilirseniz urfa biberi katarsanız sonuç çok daha lezzetli oluyor. Hazırladığımız kıymayı tahta şişlere parmağınızla bastıra bastıra yayın. iki kenarına ister sivri biber isterseniz de domates de koyabilirsiniz. Ben bu sefer tabağın kenarına koydum. Fırının ızgara bölümünü açarak altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

1 Ekim 2006 Pazar

ISLAMA KÖFTE










Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharı
6 adet sivri biber
Yarım demet maydonoz
Tuz
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim bayat ekmek içini kıymayı, karabiberi köfte baharını tuzu koyup hepsini birlikte özlü bir şekilde yoğuralım. Köftelere yassı bir şekil vererek kızartalım. Kızarttığımız köfte yağını atmayalım. Dilimlemiş olduğumuz ekmekleride bu yağın içinde kızartarak bir kenara alalım. Kızaran köfteleri bu ekmeklerin üzerine 3 er tane dizelim. Diğer tarafta hazırlamış olduğmuz 1 yemek kaşığı salça ve tereyağdan oluşan sosu ekmekli köftelerin üzerine döküp en üstünede kızartmış olduğmuz sivri biberleri de koyarak süsleyip sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

21 Kasım 2006 Salı

SOSYETE MANTISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:36 0 yorum

Aile olarak çok severek yediğimiz yemeklerden birisidir sosyete mantımız. Zaman zaman misafirlerede yapmayı çok severim yapımı kolay sunumu harika lezzeti ise hepsinden öte muhteşem...

Malzemeler;
4 yaprak yufka
Yarım kilo kıyma
2 soğan
3 adet sivri biber
1 büyük domates
1 yemek kaşığı salça
karabiber, tuz
Yarım demet maydonoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 lt su
1veya 2 adet et bulyon.
Yoğurt sos;
Üzeri için rzuya göre yoğurt ve sarımsak. Süslemek içinde 1 kaşık salçayı 1 kaşık tereyağında yakıp en üstünede nane serpebilirsiniz.
Yapılışı;
Tepsimizi öncelikle yağlayıp bir kenara koyalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda iyice kavurup sırayla kıymayı koyup kavurduktan sonra sivri biberleri daha sonra domatesleri salçayı
karabiberi tuzu ve en sonda maydonozları ince bir şekilde doğrayıp birlikte güzelce pişirip soğumaya bırakalım. Yufkayı ortadan dörde bölüp kıymalı malzemeyi yufkanın geniş tarafına yayıp rulo haline getiriyoruz ve gül şekli veriyoruz (gül böreği gibi) isterseniz böreğin ortasından kürdanla da açılmasın diye tutturabilirsiniz. Hepsini bu şekilde yapıp yağlanmış tepsiye börekleri dizelim. Üzerini yağlayıp 180 derecelik fırında iyice pişirelim. Tencereye 1 lt suyu ve et bulyonları koyup kaynatalım. Pişmiş olan mantının üzerine her ikiside sıcakken et suyunu döküp suyunu biraz çektirene kadar fırında tutalım. Üzerine yoğurtlu ve salçalı sostan döküp sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2006 Salı

ŞİŞ KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:40 0 yorum

Malzemeler;
1 kilo köftelik kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek (galete unu da olabilir)
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı varsa urfa biberi yoksa pul biber
tuz.

Yapılışı;
Malzemelerin hepsini karıştırıp özlü bir kıyma yoğurun. Bulabilirseniz urfa biberi katarsanız sonuç çok daha lezzetli oluyor. Hazırladığımız kıymayı tahta şişlere parmağınızla bastıra bastıra yayın. iki kenarına ister sivri biber isterseniz de domates de koyabilirsiniz. Ben bu sefer tabağın kenarına koydum. Fırının ızgara bölümünü açarak altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...

1 Ekim 2006 Pazar

ISLAMA KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:31 1 yorum









Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharı
6 adet sivri biber
Yarım demet maydonoz
Tuz
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim bayat ekmek içini kıymayı, karabiberi köfte baharını tuzu koyup hepsini birlikte özlü bir şekilde yoğuralım. Köftelere yassı bir şekil vererek kızartalım. Kızarttığımız köfte yağını atmayalım. Dilimlemiş olduğumuz ekmekleride bu yağın içinde kızartarak bir kenara alalım. Kızaran köfteleri bu ekmeklerin üzerine 3 er tane dizelim. Diğer tarafta hazırlamış olduğmuz 1 yemek kaşığı salça ve tereyağdan oluşan sosu ekmekli köftelerin üzerine döküp en üstünede kızartmış olduğmuz sivri biberleri de koyarak süsleyip sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...