Bol köpüklü Susurluk ayranının yanında güzel gider diye düşünüyorum:) Buyrun sizde alın...
Malzemeler;
Yarım kilo un
Bir miktar tuz ve su
İç malzeme;
2 adet patetes
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı;
Unu derin bir kaba koyalım. Bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra aldığı kadar su ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 20dk kadar dinlendirelim. Diğer tarafta bir adet soğanı yemeklik doğrayalım. Bir miktar sıvıyağ içinde kavuralım. Pateteslerimizi de rendeleyip soğanın içine ekleyelim. Tuz ve pul biberle tatlandırarak kavurduktan sonra dinlendirmiş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu zeminde açalım patatesli harçtan içine koyup çok az sıvıyağlı teflon tavada arkalı önlü pişirip sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
15 Aralık 2007 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 Aralık 2007 Cumartesi
PATETESLİ İÇLİ
Bol köpüklü Susurluk ayranının yanında güzel gider diye düşünüyorum:) Buyrun sizde alın...
Malzemeler;
Yarım kilo un
Bir miktar tuz ve su
İç malzeme;
2 adet patetes
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı;
Unu derin bir kaba koyalım. Bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra aldığı kadar su ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 20dk kadar dinlendirelim. Diğer tarafta bir adet soğanı yemeklik doğrayalım. Bir miktar sıvıyağ içinde kavuralım. Pateteslerimizi de rendeleyip soğanın içine ekleyelim. Tuz ve pul biberle tatlandırarak kavurduktan sonra dinlendirmiş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu zeminde açalım patatesli harçtan içine koyup çok az sıvıyağlı teflon tavada arkalı önlü pişirip sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
Yarım kilo un
Bir miktar tuz ve su
İç malzeme;
2 adet patetes
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı;
Unu derin bir kaba koyalım. Bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra aldığı kadar su ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 20dk kadar dinlendirelim. Diğer tarafta bir adet soğanı yemeklik doğrayalım. Bir miktar sıvıyağ içinde kavuralım. Pateteslerimizi de rendeleyip soğanın içine ekleyelim. Tuz ve pul biberle tatlandırarak kavurduktan sonra dinlendirmiş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu zeminde açalım patatesli harçtan içine koyup çok az sıvıyağlı teflon tavada arkalı önlü pişirip sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder