28 Şubat 2011 Pazartesi

CEZERYE


Havuçlu olan tüm tatlıları çok seviyorum. Bu tarifte yine herkesin bildiği ve evlerinde sık sık yaptığı tatlılardan biri. İkramlık olarak ta bence yine dışada satılan şekerlemelerden çok daha besleyici ve içine ne koyduğmuzu bildiğimiz bir seçenek... Yapanlara kolay gelsin. Yiyenlere afiyet olsun...


Malzemeler:

1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1-Öncelikle havuçları temizleyip gelişi güzel bir biçimde doğrayıp bir miktar suyun içinde haşlıyoruz. Düdüklü tencerede çok az suda haşlanırsa vitamin değerleri de pek kaybolmamış olur.

2-Haşlanan havuçları blendır yardımıyla püre haline getirip tekrar tencereye aldıktan sonra şekeri ekleyip fokurdayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra elimizle minik parçalara ayırdığımız bisküviyi, İnce dövülmüş ceviz ve fındığı, tarçını ekleyip yoğuruyoruz.

3-Yuvarlak toplar haline getirdiğimiz cezeryelerimizi hindistan cevizine bulayıp servise sunuyoruz.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

8 yorum:

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Özlemcim hafta sonu bende yaptım lüp lüp yuttum gitti:)Ellerine sağlık canım

sevda dedi ki...

çok lezzetli görünüylar arkadaşım.ellerine sağlık.mutlu sağlılkı bir hafta diliyorum.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eline sağlık...pratik ve güzel bir atıştırmalık..

Mimosa Café dedi ki...

ben de çok severim evde hiç denemedim ama. belki bir gün denerim. elinize sağlık.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Katılıyorum!
Evde yaptığımız herşeyin dışarıdan alınan ikramlıklardan tutunda daha birçok çeşidinden daha iyi olduğuna.
Klasiktir ama bende çok severim.ellerinize sağlık.

Aycan dedi ki...

Uffff olsada yesem yaaa şimdi.Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.


sevgilerİ;

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Bayılırım cezeryeye ama hiç yapmadım. İtiraf ediyorum hep satın aldım.Eminim evdekinin tadı daha güzeldir,üstelik daha sağlıklı.
Sevgiyle kal.

birdilimdus dedi ki...

Özlemciğim yine harika bir tarif ellerine sağlık :)))Mutlaka deneyeceğim :)))

Sevgiler,
Evren

28 Şubat 2011 Pazartesi

CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:33

Havuçlu olan tüm tatlıları çok seviyorum. Bu tarifte yine herkesin bildiği ve evlerinde sık sık yaptığı tatlılardan biri. İkramlık olarak ta bence yine dışada satılan şekerlemelerden çok daha besleyici ve içine ne koyduğmuzu bildiğimiz bir seçenek... Yapanlara kolay gelsin. Yiyenlere afiyet olsun...


Malzemeler:

1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1-Öncelikle havuçları temizleyip gelişi güzel bir biçimde doğrayıp bir miktar suyun içinde haşlıyoruz. Düdüklü tencerede çok az suda haşlanırsa vitamin değerleri de pek kaybolmamış olur.

2-Haşlanan havuçları blendır yardımıyla püre haline getirip tekrar tencereye aldıktan sonra şekeri ekleyip fokurdayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra elimizle minik parçalara ayırdığımız bisküviyi, İnce dövülmüş ceviz ve fındığı, tarçını ekleyip yoğuruyoruz.

3-Yuvarlak toplar haline getirdiğimiz cezeryelerimizi hindistan cevizine bulayıp servise sunuyoruz.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

8 yorum on "CEZERYE"

YeMeK vAkTi/AyLiN on 28 Şubat 2011 02:39 dedi ki...

Özlemcim hafta sonu bende yaptım lüp lüp yuttum gitti:)Ellerine sağlık canım

sevda on 28 Şubat 2011 02:42 dedi ki...

çok lezzetli görünüylar arkadaşım.ellerine sağlık.mutlu sağlılkı bir hafta diliyorum.

SİHİRLİ OKLAVA on 28 Şubat 2011 02:50 dedi ki...

eline sağlık...pratik ve güzel bir atıştırmalık..

Mimosa Café on 28 Şubat 2011 03:00 dedi ki...

ben de çok severim evde hiç denemedim ama. belki bir gün denerim. elinize sağlık.

Mutfak Havlusu on 28 Şubat 2011 03:13 dedi ki...

Katılıyorum!
Evde yaptığımız herşeyin dışarıdan alınan ikramlıklardan tutunda daha birçok çeşidinden daha iyi olduğuna.
Klasiktir ama bende çok severim.ellerinize sağlık.

Aycan on 28 Şubat 2011 07:39 dedi ki...

Uffff olsada yesem yaaa şimdi.Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.


sevgilerİ;

bülbülünyeri on 28 Şubat 2011 08:39 dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Bayılırım cezeryeye ama hiç yapmadım. İtiraf ediyorum hep satın aldım.Eminim evdekinin tadı daha güzeldir,üstelik daha sağlıklı.
Sevgiyle kal.

birdilimdus on 28 Şubat 2011 23:42 dedi ki...

Özlemciğim yine harika bir tarif ellerine sağlık :)))Mutlaka deneyeceğim :)))

Sevgiler,
Evren