Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.
Malzemeler;
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz
Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı;
Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
5 Ağustos 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 Ağustos 2009 Çarşamba
HAYIRLI KANDİLLER ve KALBURABASTI
Öncelikle herkesin beraat kandili mübarek olsun. Hepimizin duaları kabul olur inşallah. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum. Nihayet buldum. Tarifi sevgili arkadaşım ebrudan aldım. Kayınvalidesi urlada oturuyor. Orda sık sık yapılan bir kalburabastı tarifiymiş. Malzeme çeşidi de oldukça az. Ağızda dağılıyor gerçekten nefisss. Hem ramazan için hemde bayram için deneyebileceğiniz muhteşem lezzette bir tatlı.
Malzemeler;
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz
Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı;
Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
İçine dilediğiniz miktarda koyacağınız parçalanmış ceviz
Şerbet;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı;
Ceviz haricinde bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım. Elimizle yuvarlak açıp ordasına ceviz parçacıkları koyduktan sonra oval bir köfte şekli verip bir süzgeç veya kevgir yardımıyla üzerine bastırıp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynayan şerbeti ılınmak üzere bir kenara almış olmamız gerekiyor. Her ikiside ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz. Şerbetini çeken tatlımızı servise sunabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
5 yorum on "HAYIRLI KANDİLLER ve KALBURABASTI"
- gülay on 5 Ağustos 2009 13:03 dedi ki...
-
ellerinize sağlık.. hayırlı kandiller...
- Unknown on 6 Ağustos 2009 05:17 dedi ki...
-
ellerine saglık.
- lemanice on 6 Ağustos 2009 12:36 dedi ki...
-
tuttum bu tarifi.sevgiler.
- Unknown on 9 Ağustos 2009 23:42 dedi ki...
-
Merak ettiğim bir tatlı. En kısa zamanda denemek isterim. Ellerine sağlık.
- reyyan on 19 Eylül 2009 11:54 dedi ki...
-
286 oldum inanmıyorum özlem bunu kim yapıyor bana:( her defasında tıklıyorum oy sayım yükseliyor amaçları beni elemek:(
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
ellerinize sağlık.. hayırlı kandiller...
ellerine saglık.
tuttum bu tarifi.sevgiler.
Merak ettiğim bir tatlı. En kısa zamanda denemek isterim. Ellerine sağlık.
286 oldum inanmıyorum özlem bunu kim yapıyor bana:( her defasında tıklıyorum oy sayım yükseliyor amaçları beni elemek:(
Yorum Gönder