22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 yorum:

HÜLYA dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARKA BİR KEK OLMUŞ.. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Unknown dedi ki...

Özlem'cim çok şık ve leziz bunu yerken ağlamak ne mümkün ellerine sağlık olsada yesem öptüm...

saniyesultan dedi ki...

canım ne güzel resim çekmişsin,ellerine sağlık canım çekti .bebiş nasıl.......*

Adsız dedi ki...

böyle bir güzellik karşısında ağlanır tabi yiyemeyip bakıyorsan

ellerine sağlık
sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

canim kek harika
ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Süper bir görüntü.
Ellerine sağlık.

Pelin dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Çok lezzeti olduğu belli.Elinize sağlık.Fotoğraf da çok güzel olmuş.
Sevgiler

22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:37
Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 yorum on "ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA"

HÜLYA on 23 Aralık 2008 01:43 dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARKA BİR KEK OLMUŞ.. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Unknown on 23 Aralık 2008 03:27 dedi ki...

Özlem'cim çok şık ve leziz bunu yerken ağlamak ne mümkün ellerine sağlık olsada yesem öptüm...

saniyesultan on 23 Aralık 2008 05:07 dedi ki...

canım ne güzel resim çekmişsin,ellerine sağlık canım çekti .bebiş nasıl.......*

Adsız dedi ki...

böyle bir güzellik karşısında ağlanır tabi yiyemeyip bakıyorsan

ellerine sağlık
sevgiler

sevimin sayfasi on 23 Aralık 2008 14:30 dedi ki...

canim kek harika
ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Süper bir görüntü.
Ellerine sağlık.

Pelin on 25 Aralık 2008 06:28 dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Çok lezzeti olduğu belli.Elinize sağlık.Fotoğraf da çok güzel olmuş.
Sevgiler