Bu tarifi sevgili canım arkadaşım mutfakrobotu ndan almıştım. İftar dan sonra çayın yanına insan bişeyler istiyor. Denedim lezzeti harika şeklinde sadece değişiklik yaptım. Şekil tarafı size kalmış nasıl isterseniz yapabilirsiniz. İşte tarifi...
Malzemeler;
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
4 su bardağı un
Yapılışı;
Üzüm ve ceviz hariç tüm malzemeleri güzelce yoğuralım. Daha sonra ceviz ve üzümü de katıp yoğurmaya devam edelim. Un kurabiyesinde yapmış olduğum kolay şekli bu kurabiye ye de verdim. Hamurun tamamını merdane şeklinde elimle yuvarladım ve verev keserek yağlı kağıt serilmiş tepside hafif pembeleşene kadar pişirdim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
20 Eylül 2007 Perşembe
18 Eylül 2007 Salı
MİS GİBİ YASSI KADAYIF
Özellikle ben bu tatlıyı çok seviyorum. Eski ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarındandı. Aniden misafir gelmeye kalktığında çabucak yapılabilecek ve iftar sofralarınız süsleyebilecek bir tatlı. Tabi önceden hazır olarak bu kadayıftan elinizin altında varsa. Kızartmasıyla birlikte en fazla 45 dak gibi bir sürede olabilen bir tatlı. Bence deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne
Yapılışı;
Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.
Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne
Yapılışı;
Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.
9 Eylül 2007 Pazar
KULURYA
Bu tarifim Rumeli bölgesine ait. Özelliği ise uzun süre bayatlamadan kalabilmesi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu tariften yaklaşık 25 adet kurabiye çıkıyor. Lezziz mi lezziz görüntüsü de bence oldukça şık. Biz hanımlar için lezzetin yanında görüntü de önemli değil mi??
Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.
Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.
Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
20 Eylül 2007 Perşembe
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
Bu tarifi sevgili canım arkadaşım mutfakrobotu ndan almıştım. İftar dan sonra çayın yanına insan bişeyler istiyor. Denedim lezzeti harika şeklinde sadece değişiklik yaptım. Şekil tarafı size kalmış nasıl isterseniz yapabilirsiniz. İşte tarifi...
Malzemeler;
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
4 su bardağı un
Yapılışı;
Üzüm ve ceviz hariç tüm malzemeleri güzelce yoğuralım. Daha sonra ceviz ve üzümü de katıp yoğurmaya devam edelim. Un kurabiyesinde yapmış olduğum kolay şekli bu kurabiye ye de verdim. Hamurun tamamını merdane şeklinde elimle yuvarladım ve verev keserek yağlı kağıt serilmiş tepside hafif pembeleşene kadar pişirdim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
4 su bardağı un
Yapılışı;
Üzüm ve ceviz hariç tüm malzemeleri güzelce yoğuralım. Daha sonra ceviz ve üzümü de katıp yoğurmaya devam edelim. Un kurabiyesinde yapmış olduğum kolay şekli bu kurabiye ye de verdim. Hamurun tamamını merdane şeklinde elimle yuvarladım ve verev keserek yağlı kağıt serilmiş tepside hafif pembeleşene kadar pişirdim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
18 Eylül 2007 Salı
MİS GİBİ YASSI KADAYIF
Özellikle ben bu tatlıyı çok seviyorum. Eski ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarındandı. Aniden misafir gelmeye kalktığında çabucak yapılabilecek ve iftar sofralarınız süsleyebilecek bir tatlı. Tabi önceden hazır olarak bu kadayıftan elinizin altında varsa. Kızartmasıyla birlikte en fazla 45 dak gibi bir sürede olabilen bir tatlı. Bence deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne
Yapılışı;
Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.
Malzemeler;
Yarım kilo yassı kadayıf (yufkacılardan temin edebilirsiniz)
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet;
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı ve vişne
Yapılışı;
Yumurtalarımız güzelce çırpıyoruz. Yağı tavada güzelce kızdırdıktan sonra yumurtaya buladığımız yassı kadayıflarımızı altın sarısı olana kadar kızartıp soğuk olan şerbete atıp yaklaşık 3-4 dk şerbette bekletip süsledikten sonra soğuk olarak servise sunuyoruz.
9 Eylül 2007 Pazar
KULURYA
Bu tarifim Rumeli bölgesine ait. Özelliği ise uzun süre bayatlamadan kalabilmesi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu tariften yaklaşık 25 adet kurabiye çıkıyor. Lezziz mi lezziz görüntüsü de bence oldukça şık. Biz hanımlar için lezzetin yanında görüntü de önemli değil mi??
Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.
Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ ( ben her zaman tereyağı kullanıyorum daha lezziz oluyor.)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un.
Yapılışı;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek diğer kalan tüm malzemeyle karıştırıp özleşene kadar yoğuralım. Hamur yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Fırını yağladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik ısıda pembeleşmeden pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)