skip to main |
skip to sidebar
Herkese merhabalar...
Yine uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Şu sıcaklar gerçekten insanın elini ayağını kaldırmasına mani oluyor. İşe birde minik rüzgar eklenince pc başına oturmak uzun süredir yine bana hayal oldu. Yine birçoğunuza bu sebeplerden dolayı uğrayamadım. Mutlaka nefis lezzetler yapmışsınızdır. Marifetli arkadaşlarım benim :) Uzun arayı nefis bir lezzet olan kaşarlı mantarla noktalamak istiyorum. Et yemeklerinin yanına yakışacak harika bir garnitür olur kendileri. Bu lezzeti denemedim ve yemedim diyorsanız, buzdolabında da mantarım var diyorsanız haydi koşun mutfağa ve akşam için hemen yapın.
Malzemeler;
Dilediğiniz kadar mantar
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Dilediğiniz kadar terayağı ve tuz.
Yanlız ne kadar özgür malzemelerden oluşan bir yemek oldu dimi. Tam bana göre :)))
Yapılışı;
Mantaları öncelikle alt taraflarından başlayarak soyuyup limonlu suda bekletip iyice yıkıyoruz. Kuruduktan sonra sap kısmını dip tarafından koparıp çukur bir alan oluşturuyoruz. Tüm mantarları böyle ayıkladıktan sonra çukur kısma az miktarda tuz döküp küp küp doğranmış olan kaşar peynirleriyle dolduruyoruz. En üste de bir cimcik tereyağı koyduktan sonra güveç kaplarına paylaştırdıktan sonra fırına verip sıcakken servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Herkese merhabalar...
Yine uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Şu sıcaklar gerçekten insanın elini ayağını kaldırmasına mani oluyor. İşe birde minik rüzgar eklenince pc başına oturmak uzun süredir yine bana hayal oldu. Yine birçoğunuza bu sebeplerden dolayı uğrayamadım. Mutlaka nefis lezzetler yapmışsınızdır. Marifetli arkadaşlarım benim :) Uzun arayı nefis bir lezzet olan kaşarlı mantarla noktalamak istiyorum. Et yemeklerinin yanına yakışacak harika bir garnitür olur kendileri. Bu lezzeti denemedim ve yemedim diyorsanız, buzdolabında da mantarım var diyorsanız haydi koşun mutfağa ve akşam için hemen yapın.
Malzemeler;
Dilediğiniz kadar mantar
Dilediğiniz kadar kaşar peyniri
Dilediğiniz kadar terayağı ve tuz.
Yanlız ne kadar özgür malzemelerden oluşan bir yemek oldu dimi. Tam bana göre :)))
Yapılışı;
Mantaları öncelikle alt taraflarından başlayarak soyuyup limonlu suda bekletip iyice yıkıyoruz. Kuruduktan sonra sap kısmını dip tarafından koparıp çukur bir alan oluşturuyoruz. Tüm mantarları böyle ayıkladıktan sonra çukur kısma az miktarda tuz döküp küp küp doğranmış olan kaşar peynirleriyle dolduruyoruz. En üste de bir cimcik tereyağı koyduktan sonra güveç kaplarına paylaştırdıktan sonra fırına verip sıcakken servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
7 yorum:
Ohhhh nefis....
çok severiz biz ailecek.annemin evinde kim önce mutfağa girerse mantarlar mikroya atılır kaşar rendelenir... olmazsa olmaz oldu.
elinize sağlık.
minik rüzgarada sevgiler.
merhabalar şablonunuz çok hoşuma gitti bende böyle çift taraflı şablon istiyorum kodunu nerden aldınız ve nereye yerleşdirdiniz acaba yardımcı olursanız çok sevinirim:)http://harikaturknet.blogspot.com
mantarı çok severim bu tarifte çok güzel oluyor ellerine sağlık
Bayılırım ellerine sağlık canım....
Harikaa,ayila-bayila yedigim bir lezzettir.
Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler...
canım benim döktürmüşsün yine.kandilini kutluyorum senin ve ailen için hayırlı olmasını diliyorum.veeeeeeeeeeee sana kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.bide rüzgarı öpüyorum.
Yorum Gönder