23 Mayıs 2009 Cumartesi

RAZAKİ ÜZÜMLÜ CEVİZLİ UN KURABİYESİ


Malzemeler;
250 gr tereyağı
1 su bardağı iri razaki kuru üzümü
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Üzümleri yaklaşık bir saat öncesinden ılık suya koyup yumuşamasını sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tüm malzemelerle karıştırıp ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip çok hafif pembeleşene kadar pişirip soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum:

zerrin-misss dedi ki...

özlemciğim, kurabiye fotoğrafı harrika.. razaki üzüm nasıl oluyor? Hiç görmedim merak ettim.

ellerine sağlık
sıcacık sevgiler.

Adsız dedi ki...

ne güzel de lezzetini dışarı bırakmış nefis bir görüntü

ellerine sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

Özlemcim harika olmuş kurabiyen elle
rine sağlık sevgiler...

Disalce dedi ki...

ilk defa duydum bu üzüm ismini..belkide gördüğüm bildiğim bir üzümdür de ismini bilmiyorumdur:)

ellerine sağlık..güzel bir kurabiye olmuş..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Ozlem'cigim,
Ugramayali harika seyler hazirlamissin. Cok guzel olmus.

Sevgiler...

peynir hösmelimi dedi ki...

Harika bir görüntüsü var.sanki bir yanardag gbi.
Sevgilerle.

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok hoş duruyor
volkan gibi:))
bu arada bu üzümü nereden bulabiliriz?

HADİYE dedi ki...

Merhaba Özlem,
Kurabiyeni bende çok beğendim. Yabanmersini ile yapmayı düşünüyorum.Ellerine sağlık.

Sevgiler*

23 Mayıs 2009 Cumartesi

RAZAKİ ÜZÜMLÜ CEVİZLİ UN KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:17

Malzemeler;
250 gr tereyağı
1 su bardağı iri razaki kuru üzümü
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Üzümleri yaklaşık bir saat öncesinden ılık suya koyup yumuşamasını sağlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını tüm malzemelerle karıştırıp ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip çok hafif pembeleşene kadar pişirip soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum on "RAZAKİ ÜZÜMLÜ CEVİZLİ UN KURABİYESİ"

zerrin-misss on 24 Mayıs 2009 01:50 dedi ki...

özlemciğim, kurabiye fotoğrafı harrika.. razaki üzüm nasıl oluyor? Hiç görmedim merak ettim.

ellerine sağlık
sıcacık sevgiler.

Adsız dedi ki...

ne güzel de lezzetini dışarı bırakmış nefis bir görüntü

ellerine sağlık
sevgiler

Unknown on 24 Mayıs 2009 12:46 dedi ki...

Özlemcim harika olmuş kurabiyen elle
rine sağlık sevgiler...

Disalce on 24 Mayıs 2009 23:57 dedi ki...

ilk defa duydum bu üzüm ismini..belkide gördüğüm bildiğim bir üzümdür de ismini bilmiyorumdur:)

ellerine sağlık..güzel bir kurabiye olmuş..

Aybike Ceylan on 27 Mayıs 2009 20:44 dedi ki...

Ellerine saglik Ozlem'cigim,
Ugramayali harika seyler hazirlamissin. Cok guzel olmus.

Sevgiler...

peynir hösmelimi on 29 Mayıs 2009 13:27 dedi ki...

Harika bir görüntüsü var.sanki bir yanardag gbi.
Sevgilerle.

Mutfak Havlusu on 29 Ağustos 2009 06:32 dedi ki...

çok hoş duruyor
volkan gibi:))
bu arada bu üzümü nereden bulabiliriz?

HADİYE on 2 Mart 2010 23:41 dedi ki...

Merhaba Özlem,
Kurabiyeni bende çok beğendim. Yabanmersini ile yapmayı düşünüyorum.Ellerine sağlık.

Sevgiler*