10 Nisan 2009 Cuma

KAÇAN KIZ BOHÇASI




Yemeğin ana temasını krep oluşturuyor. Bu da nasıl bir krep demeyin. Renginden bahsediyorum bu kadar sarı olmaması lazım dimi. Babamın bahçesinde yetiştirdiği minik tavuklarının yumurtaları bunlar. Yaptığımız herşeyde mutlaka bu renk oluyor. Nedeni ise tamamen tavukların doğal ortamda beslenmeleri. Geçen gün bir tv programında tavuk ve yumurtanın antibiyotiğe kurban gittiğini birkez daha uzmanların ağzından duydum. Artık ne yiyeceğimizi şaşırdık. Tavuklara kırk gün içinde büyümeleri için antibiyotik veriyorlarmış. Ne acayip bir millet olduk biz. Herşeyde bir üçkağıt var. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor yeterki cukkalar dolsun. Minik tavucuklarımızın yumurtalarını afiyetle ailemle gönül rahatlığıyla yiyoruz. Rüzgar paşam bile artık kahvaltılarında bu yumurtalardan yemeye başladı. Yumurta bile olsa bari onu doğal yiyelim değil mi? Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim.

Malzemeler;
4 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
Bir çimdik tuz

İç Malzeme;
1 büyük boy soğan
200 gr kadar kıyma
200 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet sivribiber
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, taze soğan yaprağı

Yapılışı;
Öncelikle kreplerimizi hazırlayalım. Derin bir kabın içine krep malzemelerinin hepsini koyup pürüzsüz akışkan bir hamur elde edelim. Krep tavamızı çok az sıvıyağ ile yağladıktan sonra bir kepçe kızgın tavaya döküp eşit miktarda tavaya yaydıktan sonra altlı üstlü pişirelim. Bu şekilde tüm kreplerimizi pişirip bir kenara alalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağda kavuralım. Ardından ayıklayıp yıkadığımız ve doğramış olduğumuz mantarlarıda ekledikten sonra mantarlar pişene kadar kavurma işlemine devam edelim. Kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edelim ardından sivri biber ve salçayıda kattıktan sonra tuz karabiberle tatlandırıp ılınması için bir kenara alalım. Kıymalı harcımızı krebimizin ortasına koyarak bohça şekli verip taze soğan yaprağı ile bağlayalım bu şekilde servise sunabilirsiniz. Tabakta şık bir sunum oluyor.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Özlemcim ellerine sağlık canım harika olmuş bohçalar sımsıcak sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Çok şık bir sunum olmuş ama krepin rengini gördükten sonra o yumurtalarla yapılan krepin tadını dahada bir merak ettim.
Ellerine sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cigim,

Cok guzel olmus, ismine de bayildim:) ellerine saglik.

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

lezzetyolculugu dedi ki...

Gerçekten harika, önce görüntüsüne sonra ismine bayıldım.Birde birde yumurtaların organik olması en süperi.Hem görüntünün, hemde eminim lezzetinin tadına tad katmış.Ellerinize sağlık.

lemanice dedi ki...

ay canım benim ben bunu kaçırmışım .kaçan kız bohçası:)))))

Adsız dedi ki...

Bütün âlemleri yaratan ve ayakta tutan Rabbimiz’e, zerrât-ı kâinat adedince hamd ve şükür, Peygamberler Serveri Efendimiz’e, diğer enbiya-i izâma, melâike-i kirama, ehl-i beyte ve Hakk’ın bütün sadık kullarına da deryalardaki su damlaları, çöllerdeki kum taneleri adedince salât ü selam olsun.
Üzerimizdeki lütuflarını saymakla tüketemeyeceğimiz, ihsanı, keremi bol, rahmeti, şefkati ve merhameti sonsuz Rabbimiz!
Bize dünya adına verdiğin bütün nimetleri din-i mübin-i İslam’a hizmet etme istikametinde kullanmayı nasip eyle! Bizi, kardeşlerimizi, hepimizi bütün mevcûdâtı kuşatan ve her şeye şâmil olan engin rahmetinden mahrum etme!
Allahım! biz, sadece Sana güveniyor ve ümid edip beklediklerimizi de yalnız Sen’den bekliyoruz; her halimizi ıslah buyur ve bizi göz açıp kapayıncaya kadar, hatta ondan da az bir süre için bile olsa kendimizle, nefsimizle başbaşa bırakma!
Ey kullarına her zaman hilmle muamele edip, onların günahlarını görmezden gelen ve yeniden dönüp sırat-ı müstakimi bulmaları için fırsat üstüne fırsat veren yüce Mevlâmız! Bizler çok hatalar irtikap ettik, çok günahlar işledik.
Şimdi “Tevbeler tevbesi!” diyor, yüce huzurunda boyun büküyor, huşû ile iki büklüm oluyoruz. Şayet bizi cezalandıracak olursan adaletinle muamele etmiş olursun; yok eğer onca günahlarımıza, kusurlarımıza ve isyanlarımıza rağmen o hududu olmayan rahmet ve merhametinle muamelede bulunur ve affedersen, o da Sen’in fazlın olur;
Sen’in fazlın bizim hayal sınırlarımızı bile aşacak kadar büyüktür.
Ey rahmeti gazabının önünde bulunan, kullarının tevbelerini kabul buyuran ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabbimiz!
Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recâmıza göre muamele et ve bizim dualarımıza da icabet buyur; bizi haybet ve hüsrana uğratma!
Efendiler Efendisi'ne, O’nun nezih ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashâbına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
AMİN

beyhan

10 Nisan 2009 Cuma

KAÇAN KIZ BOHÇASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:11



Yemeğin ana temasını krep oluşturuyor. Bu da nasıl bir krep demeyin. Renginden bahsediyorum bu kadar sarı olmaması lazım dimi. Babamın bahçesinde yetiştirdiği minik tavuklarının yumurtaları bunlar. Yaptığımız herşeyde mutlaka bu renk oluyor. Nedeni ise tamamen tavukların doğal ortamda beslenmeleri. Geçen gün bir tv programında tavuk ve yumurtanın antibiyotiğe kurban gittiğini birkez daha uzmanların ağzından duydum. Artık ne yiyeceğimizi şaşırdık. Tavuklara kırk gün içinde büyümeleri için antibiyotik veriyorlarmış. Ne acayip bir millet olduk biz. Herşeyde bir üçkağıt var. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor yeterki cukkalar dolsun. Minik tavucuklarımızın yumurtalarını afiyetle ailemle gönül rahatlığıyla yiyoruz. Rüzgar paşam bile artık kahvaltılarında bu yumurtalardan yemeye başladı. Yumurta bile olsa bari onu doğal yiyelim değil mi? Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim.

Malzemeler;
4 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
Bir çimdik tuz

İç Malzeme;
1 büyük boy soğan
200 gr kadar kıyma
200 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet sivribiber
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, taze soğan yaprağı

Yapılışı;
Öncelikle kreplerimizi hazırlayalım. Derin bir kabın içine krep malzemelerinin hepsini koyup pürüzsüz akışkan bir hamur elde edelim. Krep tavamızı çok az sıvıyağ ile yağladıktan sonra bir kepçe kızgın tavaya döküp eşit miktarda tavaya yaydıktan sonra altlı üstlü pişirelim. Bu şekilde tüm kreplerimizi pişirip bir kenara alalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağda kavuralım. Ardından ayıklayıp yıkadığımız ve doğramış olduğumuz mantarlarıda ekledikten sonra mantarlar pişene kadar kavurma işlemine devam edelim. Kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edelim ardından sivri biber ve salçayıda kattıktan sonra tuz karabiberle tatlandırıp ılınması için bir kenara alalım. Kıymalı harcımızı krebimizin ortasına koyarak bohça şekli verip taze soğan yaprağı ile bağlayalım bu şekilde servise sunabilirsiniz. Tabakta şık bir sunum oluyor.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 yorum on "KAÇAN KIZ BOHÇASI"

Unknown on 12 Nisan 2009 06:57 dedi ki...

Özlemcim ellerine sağlık canım harika olmuş bohçalar sımsıcak sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası on 12 Nisan 2009 08:23 dedi ki...

Çok şık bir sunum olmuş ama krepin rengini gördükten sonra o yumurtalarla yapılan krepin tadını dahada bir merak ettim.
Ellerine sağlık

Aybike Ceylan on 12 Nisan 2009 19:23 dedi ki...

Ozlem'cigim,

Cok guzel olmus, ismine de bayildim:) ellerine saglik.

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

lezzetyolculugu on 14 Nisan 2009 03:35 dedi ki...

Gerçekten harika, önce görüntüsüne sonra ismine bayıldım.Birde birde yumurtaların organik olması en süperi.Hem görüntünün, hemde eminim lezzetinin tadına tad katmış.Ellerinize sağlık.

lemanice on 14 Nisan 2009 06:36 dedi ki...

ay canım benim ben bunu kaçırmışım .kaçan kız bohçası:)))))

Adsız dedi ki...

Bütün âlemleri yaratan ve ayakta tutan Rabbimiz’e, zerrât-ı kâinat adedince hamd ve şükür, Peygamberler Serveri Efendimiz’e, diğer enbiya-i izâma, melâike-i kirama, ehl-i beyte ve Hakk’ın bütün sadık kullarına da deryalardaki su damlaları, çöllerdeki kum taneleri adedince salât ü selam olsun.
Üzerimizdeki lütuflarını saymakla tüketemeyeceğimiz, ihsanı, keremi bol, rahmeti, şefkati ve merhameti sonsuz Rabbimiz!
Bize dünya adına verdiğin bütün nimetleri din-i mübin-i İslam’a hizmet etme istikametinde kullanmayı nasip eyle! Bizi, kardeşlerimizi, hepimizi bütün mevcûdâtı kuşatan ve her şeye şâmil olan engin rahmetinden mahrum etme!
Allahım! biz, sadece Sana güveniyor ve ümid edip beklediklerimizi de yalnız Sen’den bekliyoruz; her halimizi ıslah buyur ve bizi göz açıp kapayıncaya kadar, hatta ondan da az bir süre için bile olsa kendimizle, nefsimizle başbaşa bırakma!
Ey kullarına her zaman hilmle muamele edip, onların günahlarını görmezden gelen ve yeniden dönüp sırat-ı müstakimi bulmaları için fırsat üstüne fırsat veren yüce Mevlâmız! Bizler çok hatalar irtikap ettik, çok günahlar işledik.
Şimdi “Tevbeler tevbesi!” diyor, yüce huzurunda boyun büküyor, huşû ile iki büklüm oluyoruz. Şayet bizi cezalandıracak olursan adaletinle muamele etmiş olursun; yok eğer onca günahlarımıza, kusurlarımıza ve isyanlarımıza rağmen o hududu olmayan rahmet ve merhametinle muamelede bulunur ve affedersen, o da Sen’in fazlın olur;
Sen’in fazlın bizim hayal sınırlarımızı bile aşacak kadar büyüktür.
Ey rahmeti gazabının önünde bulunan, kullarının tevbelerini kabul buyuran ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabbimiz!
Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recâmıza göre muamele et ve bizim dualarımıza da icabet buyur; bizi haybet ve hüsrana uğratma!
Efendiler Efendisi'ne, O’nun nezih ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashâbına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
AMİN

beyhan