5 Ağustos 2008 Salı

BAZLAMA



Bu tarifi çok beğeniyorum. Aranızda hamur işlerine düşkün olan varsa muhteşem bir alternif. Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...


Malzemeler;

1 paket yaş maya (instant yani kuru maya da tercih edebilirsiniz)
arzu ettiğiniz kadar tuz
Arzu ettiğiniz miktarda su
ve aldığı kadar un

Yapılışı;
Önce ılık suyun içinde mayayı eritiyoruz tuz ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun ele yapışması gerekiyor. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış zemine hamuru elimizle hafif yayıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağ koyup afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Aramızda hamur işlerini çok sevenler var ama benim gibi diyette olanlar da var :( CAnım çoook çekti napıcaz şimdi :) Görüntü harika. Ellerine sağlık. Sevgiler ...

www.illedeyemek.com dedi ki...

selam:))Canım harika yapmışsın, ellerine sağlık..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cigim,
Ellerine sgalik, cok ama cok severim bazlamayi, denemeye calisacagim, sevgiler.

Adsız dedi ki...

valla ne diyeyim ...çook güzel..çokta severim.satılan yerlerden alıyordum..hemen deneyecğim..sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Hamur işi sevmeyen varmıdır :)Fotoğraf da çok güzel olmuş. Valla hemen yapsam yeridir aslında.
Ellerine sağlık.

ahsapboyaci dedi ki...

merhabalar arkadaşım bayağıdır uğrıymadın canım nasılsın
Bazlama harika canımcım eline sağlık arkadaşım iyi geceler

sarımutfak-hande dedi ki...

süper görünüyor ellerine sağlık canm

Leziz Sofralar dedi ki...

Özlem'cim sicak sicak kim sevmezki bazlamayi birde tereyagiyla mis olmus valla ellerine saglik canim sana afiyetler olsun,

kucak dolusu sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor bu bazlama..Çok da imrendirici geldi bana..))

Ellerine sağlık sevgili Özlem..

Adsız dedi ki...

İşteeee oo hamur işlerine düşkün olan benim :))

nefis bir görüntü...

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

SELAM.KİM SEVMEZKİ HAMUR İŞLERİNİ..BAZLAMA NEFİSSSS...HELE TEREYAĞI İLE SÜPER...ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
http://hunerlieller.net

eldivenlerim dedi ki...

mmmmm bazlama enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım,
neşeli günler.....

Adsız dedi ki...

MERHABA CANIM. BEN ÇOK İYİYİM. 2 GÜN SONRA TATİL İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ. HAZIRLIKLARLA MEŞGULÜM. ASIL SEN NASILSIN... BEBİŞİN NASIL.. SANIRIM KAVUŞMANIZA ÇOK AZ KALDI. ALLAH HAYIRLISIYLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN CANIM ADAŞIM.... BAZLAMA SÜPER OLMUŞ. EKRANA BALIKLAMA ATLAYASIM GELDİ VALLA. :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM. SEVGİLER VE DE BOL BOL ÖPÜCÜKLER.....

karakazan dedi ki...

O üzerinde ki tereyag eriyecek ve sen bir daha isteyeceksin...
Illaki,illaki...
Ama ben yiyecegim sana yeter bir tane.
Eline saglik Özlemcigim harika görünüyor,bu arada ismini ögrenmis oldum:))
Hem hamur isini kim sevmez ki???
:):)))

sevgilerimle,serap.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hamurişi sevilmez mi? Ben bayılıyorum.. Bazlama fotoğrafı da tereyağıyla şahane olmuş, tarif de zor değilmiş, sanırım yapabilirim.. Ellerine sağlık sevgili Özlem..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık. Epeydir uğrayamıyordum, kusura bakma. Bazlamayı ben de aynen senin usulde yaparım. Menüde kebap türü veya çiğ köfte varsa çok iyi gidiyor. Kendine iyi bak. Sevgiler.
Sofra Şenliği

5 Ağustos 2008 Salı

BAZLAMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:24


Bu tarifi çok beğeniyorum. Aranızda hamur işlerine düşkün olan varsa muhteşem bir alternif. Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...


Malzemeler;

1 paket yaş maya (instant yani kuru maya da tercih edebilirsiniz)
arzu ettiğiniz kadar tuz
Arzu ettiğiniz miktarda su
ve aldığı kadar un

Yapılışı;
Önce ılık suyun içinde mayayı eritiyoruz tuz ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun ele yapışması gerekiyor. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış zemine hamuru elimizle hafif yayıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağ koyup afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 yorum on "BAZLAMA"

HUYSUZBALIK on 5 Ağustos 2008 09:48 dedi ki...

Aramızda hamur işlerini çok sevenler var ama benim gibi diyette olanlar da var :( CAnım çoook çekti napıcaz şimdi :) Görüntü harika. Ellerine sağlık. Sevgiler ...

www.illedeyemek.com on 5 Ağustos 2008 10:44 dedi ki...

selam:))Canım harika yapmışsın, ellerine sağlık..

Aybike Ceylan on 5 Ağustos 2008 14:11 dedi ki...

Ozlem'cigim,
Ellerine sgalik, cok ama cok severim bazlamayi, denemeye calisacagim, sevgiler.

Adsız dedi ki...

valla ne diyeyim ...çook güzel..çokta severim.satılan yerlerden alıyordum..hemen deneyecğim..sevgiler

Seda'nın Günlüğü on 7 Ağustos 2008 05:00 dedi ki...

Hamur işi sevmeyen varmıdır :)Fotoğraf da çok güzel olmuş. Valla hemen yapsam yeridir aslında.
Ellerine sağlık.

ahsapboyaci on 7 Ağustos 2008 15:31 dedi ki...

merhabalar arkadaşım bayağıdır uğrıymadın canım nasılsın
Bazlama harika canımcım eline sağlık arkadaşım iyi geceler

sarımutfak-hande on 8 Ağustos 2008 01:35 dedi ki...

süper görünüyor ellerine sağlık canm

Leziz Sofralar on 8 Ağustos 2008 02:45 dedi ki...

Özlem'cim sicak sicak kim sevmezki bazlamayi birde tereyagiyla mis olmus valla ellerine saglik canim sana afiyetler olsun,

kucak dolusu sevgiler...

Damak Tadı on 8 Ağustos 2008 06:55 dedi ki...

Çok nefis görünüyor bu bazlama..Çok da imrendirici geldi bana..))

Ellerine sağlık sevgili Özlem..

Adsız dedi ki...

İşteeee oo hamur işlerine düşkün olan benim :))

nefis bir görüntü...

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

SELAM.KİM SEVMEZKİ HAMUR İŞLERİNİ..BAZLAMA NEFİSSSS...HELE TEREYAĞI İLE SÜPER...ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
http://hunerlieller.net

eldivenlerim on 8 Ağustos 2008 08:24 dedi ki...

mmmmm bazlama enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım,
neşeli günler.....

Adsız dedi ki...

MERHABA CANIM. BEN ÇOK İYİYİM. 2 GÜN SONRA TATİL İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ. HAZIRLIKLARLA MEŞGULÜM. ASIL SEN NASILSIN... BEBİŞİN NASIL.. SANIRIM KAVUŞMANIZA ÇOK AZ KALDI. ALLAH HAYIRLISIYLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN CANIM ADAŞIM.... BAZLAMA SÜPER OLMUŞ. EKRANA BALIKLAMA ATLAYASIM GELDİ VALLA. :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. KEYİFLİ BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM. SEVGİLER VE DE BOL BOL ÖPÜCÜKLER.....

karakazan on 8 Ağustos 2008 14:54 dedi ki...

O üzerinde ki tereyag eriyecek ve sen bir daha isteyeceksin...
Illaki,illaki...
Ama ben yiyecegim sana yeter bir tane.
Eline saglik Özlemcigim harika görünüyor,bu arada ismini ögrenmis oldum:))
Hem hamur isini kim sevmez ki???
:):)))

sevgilerimle,serap.

aslı'nın mutfağı on 11 Ağustos 2008 01:19 dedi ki...

Hamurişi sevilmez mi? Ben bayılıyorum.. Bazlama fotoğrafı da tereyağıyla şahane olmuş, tarif de zor değilmiş, sanırım yapabilirim.. Ellerine sağlık sevgili Özlem..

Unknown on 17 Ağustos 2008 07:26 dedi ki...

Ellerine sağlık. Epeydir uğrayamıyordum, kusura bakma. Bazlamayı ben de aynen senin usulde yaparım. Menüde kebap türü veya çiğ köfte varsa çok iyi gidiyor. Kendine iyi bak. Sevgiler.
Sofra Şenliği