Bugün izinliydim evde olunca mutfaktan çıkmıyorum. Yine bişeyler yapayım dedim ve saçaklı açma ortaya çıktı. Görünüm olarak çok iştah açıcı tadı da bir o kadar lezzetli oluyor. Pastanelerde birçoğumuz görmüşüzdür. Tadı zaten aynı oluyor. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği #9 devam ediyor. Davetinden dolayı edaca30 arkadaşıma teşekkür ederim.Gelelim tarifeeee...
Malzemeler;
1 tatlı kaşığı instant maya (kuru maya)
1 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
100 gr kadar beyaz peynir
2 yemek kaşığı süzme yoğurt veya krem peynir isterseniz içine biraz kaşar rendeleyebilirsiniz
Dışı içinse doğranmış maydonoz.
Yapılışı;
Mayayı, sıcak ve ılık sütü, şekeri, tuzu, yağı ve unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp üzerine yumurta sarısı sürelim. Öncede ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip soğutalım. Diğer tarafta peynir, süzme yoğurt ya da süzme yoğurt yerine kaşar rendesi veya krem peyniri karıştırıp ortadan tam kesmediğimiz açmalarımızın içine sürüp dışarı taşıralım taşan peynirli karışımı maydonoza batırıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
Malzemeler;
1 tatlı kaşığı instant maya (kuru maya)
1 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
100 gr kadar beyaz peynir
2 yemek kaşığı süzme yoğurt veya krem peynir isterseniz içine biraz kaşar rendeleyebilirsiniz
Dışı içinse doğranmış maydonoz.
Yapılışı;
Mayayı, sıcak ve ılık sütü, şekeri, tuzu, yağı ve unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp üzerine yumurta sarısı sürelim. Öncede ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip soğutalım. Diğer tarafta peynir, süzme yoğurt ya da süzme yoğurt yerine kaşar rendesi veya krem peyniri karıştırıp ortadan tam kesmediğimiz açmalarımızın içine sürüp dışarı taşıralım taşan peynirli karışımı maydonoza batırıp servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder