19 Aralık 2007 Çarşamba

TRUFF VE HAYIRLI BAYRAMLAR...

Öncelikler herkese hayırlı bayramlar...
Umarım bu bayram hepimize sağlık, huzur ve bol kazanç ülkemize ise dirlik düzenlik getirir. Tarifimiz ise bayramın içeriğine biraz uygun olsun istedim. Gerçi kurban bayramı ama olsun yine de şeker ikramınız mutlaka olur. Misafirlerinize kendi el emeğinizi sunabileceğiniz sağlıklı ve çok lezzetli bir tatlı. Bu bombalara şekerleme de diyebiliriz :) Yine malzeme olarak biraz cezerye yi andırıyor olabilir ama değil. Her truff'un iç malzemesi aynı ama dış süslemesini farklı konseptlerde uygulayabilirsiniz. Ben dışını hindistancevizi, kakao, antep fıstığı, fındık ve pasta süsleme şekerlemesiyle kapladım. Sizler arzu ettiğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...

Malzemeler;
Evde bir iki gün öncesinden kalmış bir miktar vanilyalı kek
3 tane rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım portakal kabuğu
1 paket beyaz çikolata

Yapılışı;
Öncelikle rendelemiş olduğumuz havucu şekerle birlikte tencereye koyup havuçlar gözden kayboluncaya kadar pişirelim. Şekeri bitince biraz su ekleyebilirsiniz. Diğer tarafta keki rondodan geçirip ince kıymılar haline getirelim. Beyaz çikolatamızı da benmari usulü eritelim. Pişen havucun içine kek parçalarını, cevizi, portakal kabuğu rendesini ve benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatamızı da ekledikten sonra güzelce yoğurup hamur haline getirip katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletiyoruz. İyice soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünda parçalar kopararak yuvarladıktan sonra isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

19 Aralık 2007 Çarşamba

TRUFF VE HAYIRLI BAYRAMLAR...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:35
Öncelikler herkese hayırlı bayramlar...
Umarım bu bayram hepimize sağlık, huzur ve bol kazanç ülkemize ise dirlik düzenlik getirir. Tarifimiz ise bayramın içeriğine biraz uygun olsun istedim. Gerçi kurban bayramı ama olsun yine de şeker ikramınız mutlaka olur. Misafirlerinize kendi el emeğinizi sunabileceğiniz sağlıklı ve çok lezzetli bir tatlı. Bu bombalara şekerleme de diyebiliriz :) Yine malzeme olarak biraz cezerye yi andırıyor olabilir ama değil. Her truff'un iç malzemesi aynı ama dış süslemesini farklı konseptlerde uygulayabilirsiniz. Ben dışını hindistancevizi, kakao, antep fıstığı, fındık ve pasta süsleme şekerlemesiyle kapladım. Sizler arzu ettiğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...

Malzemeler;
Evde bir iki gün öncesinden kalmış bir miktar vanilyalı kek
3 tane rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım portakal kabuğu
1 paket beyaz çikolata

Yapılışı;
Öncelikle rendelemiş olduğumuz havucu şekerle birlikte tencereye koyup havuçlar gözden kayboluncaya kadar pişirelim. Şekeri bitince biraz su ekleyebilirsiniz. Diğer tarafta keki rondodan geçirip ince kıymılar haline getirelim. Beyaz çikolatamızı da benmari usulü eritelim. Pişen havucun içine kek parçalarını, cevizi, portakal kabuğu rendesini ve benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatamızı da ekledikten sonra güzelce yoğurup hamur haline getirip katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletiyoruz. İyice soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünda parçalar kopararak yuvarladıktan sonra isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "TRUFF VE HAYIRLI BAYRAMLAR..."