13 Eylül 2009 Pazar

MEYVE SOSLU PANNA COTTA


Evetttt....
tamekmutfakkeyfi yarışması bütün hızıyla devam ediyor. Şu an birinci olarak yarışmaya devam etmekteyim. Yine oylarıyla beni destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yarışmanın halk oylaması 20 Eylül tarihinde sona erecek. Diğer elemeler başka tarihler de olacak. Bakalım kimler kazanacak bende merak etmiyor değilim. Blogger ailesinden birisi olarak kazanmak bana gurur verecek. Tabi sonuna kadar gidebilirsem :) Neyse artık kısmet kiminse onun olacak tabi :)
Gelelim tarifimize...
Panna Cotta (italyan muhallebisi) adını sık sık duyduğum ama bir türlü yapmaya elimin gitmediği bir tatlıydı. Neyse ki şeytanın bacağını kırdım ve yapıverdim. Tarifi sevgili mutfakcanavari sitesinden aldım. Gerçekten çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
150 ml sıvı krema
350 ml süt
50 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket toz jelatin

Yapılışı;
Krema, süt, toz şeker ve jelatini iyice karıştırıp tencerede pişmeye bırakıyoruz. Orta hararetli ısıda karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Kaynarken vanilya aromasını da ekleyip 2-3 dk daha pişiriyoruz. Soğuk su ile ıslatılmış olan varsa KARE kaselere paylaştırıp oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğutup kaseleri ters çevirip servise sunuyoruz. Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletmeniz tavsiye olunur. Tadı daha güzel oturur. Üzerine böğürtlen veya herhangi bir meyvenin sosunu döküp servise sunabilirsiniz. Ben hazır böğürtlen sosu kullandım. Tercih sizin.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık gerçekten harika olmuş.Toz jelatini nerden te
min ediyorsun sevgiler...

lemanice dedi ki...

ne güzel olmuş yeni sayfan.bayramını kutluyorum canım ve seni öpüyorum.bu arada benim bloğuma erişim engellenmiş neden anlayamadı spam falan tespit edildi diyo.istek gönderdim cevabı bekliyorum ama kalıcı olarak silinebilişrmiş.bişe anladıysan bana da anlat:)))))))))))))))

13 Eylül 2009 Pazar

MEYVE SOSLU PANNA COTTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:46

Evetttt....
tamekmutfakkeyfi yarışması bütün hızıyla devam ediyor. Şu an birinci olarak yarışmaya devam etmekteyim. Yine oylarıyla beni destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yarışmanın halk oylaması 20 Eylül tarihinde sona erecek. Diğer elemeler başka tarihler de olacak. Bakalım kimler kazanacak bende merak etmiyor değilim. Blogger ailesinden birisi olarak kazanmak bana gurur verecek. Tabi sonuna kadar gidebilirsem :) Neyse artık kısmet kiminse onun olacak tabi :)
Gelelim tarifimize...
Panna Cotta (italyan muhallebisi) adını sık sık duyduğum ama bir türlü yapmaya elimin gitmediği bir tatlıydı. Neyse ki şeytanın bacağını kırdım ve yapıverdim. Tarifi sevgili mutfakcanavari sitesinden aldım. Gerçekten çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
150 ml sıvı krema
350 ml süt
50 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket toz jelatin

Yapılışı;
Krema, süt, toz şeker ve jelatini iyice karıştırıp tencerede pişmeye bırakıyoruz. Orta hararetli ısıda karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Kaynarken vanilya aromasını da ekleyip 2-3 dk daha pişiriyoruz. Soğuk su ile ıslatılmış olan varsa KARE kaselere paylaştırıp oda ısısına geldikten sonra buzdolabına soğutup kaseleri ters çevirip servise sunuyoruz. Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletmeniz tavsiye olunur. Tadı daha güzel oturur. Üzerine böğürtlen veya herhangi bir meyvenin sosunu döküp servise sunabilirsiniz. Ben hazır böğürtlen sosu kullandım. Tercih sizin.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 yorum on "MEYVE SOSLU PANNA COTTA"

derya on 17 Eylül 2009 04:25 dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık gerçekten harika olmuş.Toz jelatini nerden te
min ediyorsun sevgiler...

lemanice on 22 Eylül 2009 03:18 dedi ki...

ne güzel olmuş yeni sayfan.bayramını kutluyorum canım ve seni öpüyorum.bu arada benim bloğuma erişim engellenmiş neden anlayamadı spam falan tespit edildi diyo.istek gönderdim cevabı bekliyorum ama kalıcı olarak silinebilişrmiş.bişe anladıysan bana da anlat:)))))))))))))))