27 Mart 2009 Cuma

SÜTLÜ CEVİZLİ İNCİR TATLISI

Sadece meyve ve cevizden birazcıkta şekerden oluştuğu için yoğun kalorili olmayan bir tatlı. Diyetteyseniz bir tanecik ağzınıza atabilirsiniz. Bir mahsur olacağının zannetmiyorum. Sonuçta kuru incir sağlığa yararlı. (Deyip kendimi avutuyorum)
Doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışan ve sürekli canı tatlı isteyen biri olarak kendimi hafif tatlılarla avutmaya çalışıyorum. Doğumdan altı ay geçti ama hala tam kilo verdiğim söylenemez. Artık yaz geliyor bir an önce eski halime dönmek için can atıyorum. Bakalım anca bir seneyi bulur diyorlar umarım o kadar sürmez. Gelelim tatlımıza...

Yarım kilo kuru incir
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı kadar tarçın
1-2 yemek kaşığı şeker (arzunuza bağlı)
1 su bardağı süt

Yapılışı;
İyice yıkadığımız kuru incirleri 25-30 dk kadar sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlıyoruz. Diğer bir kapta iri kıyılmış cevizi, tarçını, şekeri iyice harmanlayalım. Yumuşayan incirlerin alt kısımlarını oyup içini iyice açtıktan sonra bu karışımla doldurup alt kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizip sütü de üzerine gezdirdikten sonra 20 dk kadar pişirip soğuk servise sunalım.
İsterseniz kaymak eşliğinde de sunabilirsiniz. Ben diyette olduğum için kaymaktan uzak durmak zorundayım :(
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Mart 2009 Çarşamba

ÇİÇEK BÖREK






Sunumu tıpkı bir çiçeği andıran bu böreği mutlaka yapmalısınız. Sos malzemesi kullanmadan yapılabilecek en kolay ve en lezziz börek bence. Görünüşüne diyecek yok zaten. Tablo gibi bir börek :)))


Malzemeler:

3 adet yufka

200 gr peynir

Yarım demet maydonoz

üzeri için bir yumurta sarısı

üzeri için bir miktar sıvı yada zeytinyağı


Yapılışı;

Şekilde de görüldüğü üzere yufkayı ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi veriyoruz. Arasına hiçbirşey sürmüyoruz. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip orta kısmına peynirli maydonozlu harçtan yayıp iki kanadı ortada birleştirip sarıyoruz. Tıpkı bir çiçeği andırıyor. Sonra üst kısmına hafif sıvıyağ veya zeytinyağı gezdirdikten sonra hafif yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Arada bir kontrol edelim. Yapraklar ince olduğundan çabuk yanabilir.


Afiyet Bal Şeker Olsun...





24 Mart 2009 Salı

RÜZGARIN SEBZE PÜRESİ


Herkese merhabalar...
Hepiniz umarım iyisinizdir. Ben hala aynı tempoda devam ediyorum. Verdiğim arada değişik denemelerim oldu. Ya tatlarını beğenmedim ya da çektiğim fotoğrafları ... Artık fotoğraf konusunda çok hassaslaştım diyebilirim. Reçeteyi uygulayıp bloğa eklediğinizde tarifi çekici kılmanız için fotoğrafında büyük öneminin olduğunu düşünenlerdenim. Artık baharda güneşli yüzünü yavaş yavaş gösterdiği için çekimlerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Fotoğrafta biliyorsunuz ışık çok önemli. Bloğuma yeni bir kategori ekledim. Bebek mamaları adı altında. Rüzgar altıncı ayını bitirdiği için ek gıdalara geçtik. Uzun araştırmalarım sonunda birçok mönü öğrendim. Tabi birçoğunuzun çocuğu olduğu için belki bu tarifleri uygulamışsınızdır ama benim gibi yeni anne olanlar veya olacak olanlar için bir arşiv olabilir diye düşünüyorum. Bebeklerimize afiyet olsun bal olsun kuvvet olsun...

Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.

16 Mart 2009 Pazartesi

ŞİRİNLERİN MANTAR KURABİYESİ :)

Son eklediğim tarifin tarihine bir baktım ki tam bir ay olmuş. Zaman nasıl geçiyor inanın anlamıyorum. Günler sanki birbirini kovalıyor. İşte bazen zaman dururdu sanki ama evde helede rüzgarla uğraşırken zaman beni bende zamanı kovalıyorum. Sürekli bir koşturmaca. Sağlıklı olalımda varsın koşturalım...
Verdiğim uzun aradan dolayı üzgünüm tabi ama yeğeninizi büyütüyorum :) beni mazur görürsünüz umarım. Yokluğumda halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Gelelim tarifimize bu tarifi çok beğenerek uygularım. Ölçülerinde hiçbir problem yok. Hem tad hemde görünüm açısından şirin bir kurabiye denemek isteyenlere tavsiye ediyorum.

Malzemeler;
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un (eğer hamurunuz ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu ve venilya
kakao

Yapılışı;
Kakao hariç tüm malzemeyi özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra bir cola şişesi kapağının ağız kısmını hafif ıslatıp kakaoya buladıktan sonra yuvarlamış olduğumuz hamurun ortasına bastıralım. Yağlanmış olan tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında pembeleşmeden pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Mart 2009 Cuma

SÜTLÜ CEVİZLİ İNCİR TATLISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:45 12 yorum
Sadece meyve ve cevizden birazcıkta şekerden oluştuğu için yoğun kalorili olmayan bir tatlı. Diyetteyseniz bir tanecik ağzınıza atabilirsiniz. Bir mahsur olacağının zannetmiyorum. Sonuçta kuru incir sağlığa yararlı. (Deyip kendimi avutuyorum)
Doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışan ve sürekli canı tatlı isteyen biri olarak kendimi hafif tatlılarla avutmaya çalışıyorum. Doğumdan altı ay geçti ama hala tam kilo verdiğim söylenemez. Artık yaz geliyor bir an önce eski halime dönmek için can atıyorum. Bakalım anca bir seneyi bulur diyorlar umarım o kadar sürmez. Gelelim tatlımıza...

Yarım kilo kuru incir
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı kadar tarçın
1-2 yemek kaşığı şeker (arzunuza bağlı)
1 su bardağı süt

Yapılışı;
İyice yıkadığımız kuru incirleri 25-30 dk kadar sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlıyoruz. Diğer bir kapta iri kıyılmış cevizi, tarçını, şekeri iyice harmanlayalım. Yumuşayan incirlerin alt kısımlarını oyup içini iyice açtıktan sonra bu karışımla doldurup alt kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizip sütü de üzerine gezdirdikten sonra 20 dk kadar pişirip soğuk servise sunalım.
İsterseniz kaymak eşliğinde de sunabilirsiniz. Ben diyette olduğum için kaymaktan uzak durmak zorundayım :(
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Mart 2009 Çarşamba

ÇİÇEK BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:18 30 yorum





Sunumu tıpkı bir çiçeği andıran bu böreği mutlaka yapmalısınız. Sos malzemesi kullanmadan yapılabilecek en kolay ve en lezziz börek bence. Görünüşüne diyecek yok zaten. Tablo gibi bir börek :)))


Malzemeler:

3 adet yufka

200 gr peynir

Yarım demet maydonoz

üzeri için bir yumurta sarısı

üzeri için bir miktar sıvı yada zeytinyağı


Yapılışı;

Şekilde de görüldüğü üzere yufkayı ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi veriyoruz. Arasına hiçbirşey sürmüyoruz. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip orta kısmına peynirli maydonozlu harçtan yayıp iki kanadı ortada birleştirip sarıyoruz. Tıpkı bir çiçeği andırıyor. Sonra üst kısmına hafif sıvıyağ veya zeytinyağı gezdirdikten sonra hafif yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Arada bir kontrol edelim. Yapraklar ince olduğundan çabuk yanabilir.


Afiyet Bal Şeker Olsun...





24 Mart 2009 Salı

RÜZGARIN SEBZE PÜRESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:19 2 yorum

Herkese merhabalar...
Hepiniz umarım iyisinizdir. Ben hala aynı tempoda devam ediyorum. Verdiğim arada değişik denemelerim oldu. Ya tatlarını beğenmedim ya da çektiğim fotoğrafları ... Artık fotoğraf konusunda çok hassaslaştım diyebilirim. Reçeteyi uygulayıp bloğa eklediğinizde tarifi çekici kılmanız için fotoğrafında büyük öneminin olduğunu düşünenlerdenim. Artık baharda güneşli yüzünü yavaş yavaş gösterdiği için çekimlerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Fotoğrafta biliyorsunuz ışık çok önemli. Bloğuma yeni bir kategori ekledim. Bebek mamaları adı altında. Rüzgar altıncı ayını bitirdiği için ek gıdalara geçtik. Uzun araştırmalarım sonunda birçok mönü öğrendim. Tabi birçoğunuzun çocuğu olduğu için belki bu tarifleri uygulamışsınızdır ama benim gibi yeni anne olanlar veya olacak olanlar için bir arşiv olabilir diye düşünüyorum. Bebeklerimize afiyet olsun bal olsun kuvvet olsun...

Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.

16 Mart 2009 Pazartesi

ŞİRİNLERİN MANTAR KURABİYESİ :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:17 14 yorum
Son eklediğim tarifin tarihine bir baktım ki tam bir ay olmuş. Zaman nasıl geçiyor inanın anlamıyorum. Günler sanki birbirini kovalıyor. İşte bazen zaman dururdu sanki ama evde helede rüzgarla uğraşırken zaman beni bende zamanı kovalıyorum. Sürekli bir koşturmaca. Sağlıklı olalımda varsın koşturalım...
Verdiğim uzun aradan dolayı üzgünüm tabi ama yeğeninizi büyütüyorum :) beni mazur görürsünüz umarım. Yokluğumda halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Gelelim tarifimize bu tarifi çok beğenerek uygularım. Ölçülerinde hiçbir problem yok. Hem tad hemde görünüm açısından şirin bir kurabiye denemek isteyenlere tavsiye ediyorum.

Malzemeler;
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un (eğer hamurunuz ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu ve venilya
kakao

Yapılışı;
Kakao hariç tüm malzemeyi özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra bir cola şişesi kapağının ağız kısmını hafif ıslatıp kakaoya buladıktan sonra yuvarlamış olduğumuz hamurun ortasına bastıralım. Yağlanmış olan tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında pembeleşmeden pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...