1 Şubat 2007 Perşembe

HAŞHAŞLI KURABİYE


Bu tarifin asıl sahibine buradan ulaşabilirsiniz. Sevgili oezlem'in de tarifleri çok güzel oradan buldum ve hemen yaptım. Çok güzel ve değişik bir tat denemenizi tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
125 gr un (1 su bardağı)
40 gr tereyağ (2,5 çorba kaşığı oda sıcaklığında)
50 gr pudra şekeri (1kahve fincanından biraz daha fazla)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
30 gr haşhaş ( yaklaşık bir kahve fincanından biraz daha az)
3 yemek kaşığı süt

Gelelim Yapılışına...
Tereyağı oda sıcaklığında olsun demiştik. Hafif yumuşak olan yağı bıçakla küçük parçalara ayırıp kalan tüm malzemeyi birbirine karıştırıp yumuşak bir oluşturalım. Unlanmış zemine 2 mm kalınlığında açıp şekilli kalıplarla şekillendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

Önemli Not:
Kurabiyeler bisküvi görünümünde olacak fazla kabarmaması gerekiyor.

1 Şubat 2007 Perşembe

HAŞHAŞLI KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:57 0 yorum

Bu tarifin asıl sahibine buradan ulaşabilirsiniz. Sevgili oezlem'in de tarifleri çok güzel oradan buldum ve hemen yaptım. Çok güzel ve değişik bir tat denemenizi tavsiye ederim.

İşte Malzemeler;
125 gr un (1 su bardağı)
40 gr tereyağ (2,5 çorba kaşığı oda sıcaklığında)
50 gr pudra şekeri (1kahve fincanından biraz daha fazla)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
30 gr haşhaş ( yaklaşık bir kahve fincanından biraz daha az)
3 yemek kaşığı süt

Gelelim Yapılışına...
Tereyağı oda sıcaklığında olsun demiştik. Hafif yumuşak olan yağı bıçakla küçük parçalara ayırıp kalan tüm malzemeyi birbirine karıştırıp yumuşak bir oluşturalım. Unlanmış zemine 2 mm kalınlığında açıp şekilli kalıplarla şekillendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

Önemli Not:
Kurabiyeler bisküvi görünümünde olacak fazla kabarmaması gerekiyor.