1 Ekim 2006 Pazar

ISLAMA KÖFTE










Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharı
6 adet sivri biber
Yarım demet maydonoz
Tuz
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim bayat ekmek içini kıymayı, karabiberi köfte baharını tuzu koyup hepsini birlikte özlü bir şekilde yoğuralım. Köftelere yassı bir şekil vererek kızartalım. Kızarttığımız köfte yağını atmayalım. Dilimlemiş olduğumuz ekmekleride bu yağın içinde kızartarak bir kenara alalım. Kızaran köfteleri bu ekmeklerin üzerine 3 er tane dizelim. Diğer tarafta hazırlamış olduğmuz 1 yemek kaşığı salça ve tereyağdan oluşan sosu ekmekli köftelerin üzerine döküp en üstünede kızartmış olduğmuz sivri biberleri de koyarak süsleyip sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesi. Hep yiyeyim diyorum fırsatım olmuyor ya.

1 Ekim 2006 Pazar

ISLAMA KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:31









Malzemeler;
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köfte baharı
6 adet sivri biber
Yarım demet maydonoz
Tuz
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim bayat ekmek içini kıymayı, karabiberi köfte baharını tuzu koyup hepsini birlikte özlü bir şekilde yoğuralım. Köftelere yassı bir şekil vererek kızartalım. Kızarttığımız köfte yağını atmayalım. Dilimlemiş olduğumuz ekmekleride bu yağın içinde kızartarak bir kenara alalım. Kızaran köfteleri bu ekmeklerin üzerine 3 er tane dizelim. Diğer tarafta hazırlamış olduğmuz 1 yemek kaşığı salça ve tereyağdan oluşan sosu ekmekli köftelerin üzerine döküp en üstünede kızartmış olduğmuz sivri biberleri de koyarak süsleyip sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

1 yorum on "ISLAMA KÖFTE"

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com on 26 Mart 2008 01:07 dedi ki...

Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesi. Hep yiyeyim diyorum fırsatım olmuyor ya.